Dolar 34,2788
Euro 37,0840
Altın 3.024,37
BİST 8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 18°C

ZURICH Sigorta’da Çalışan Kadın Olmak Ayrıcalıktır

ZURICH Sigorta’da Çalışan Kadın Olmak Ayrıcalıktır
13 Mayıs 2024 23:54

Hafta sonu Zurich Sigorta’nın misafiri olarak davet edilmiş olduğum Sapanca’da geçirmiş olduğumuz 2 muhteşem gün için tüm Zurich ailesine, KASIDER’de YK üyesi olan kıymetli dostum Banu Tuncel’e ve katılım gösteren tüm kadın dostlarıma öncelikle çok teşekkürler ediyorum. 

Kadın ve Ruhsal İyi Olma halini çok özel bir şekilde paketleyerek bizlere sunan Zurich Sigorta’nın bu konularda göstermiş olduğu özen ve hassasiyet lokal ve global bazda kayda değer bir nitelikte. 

Kadının toplumda ve iş hayatında güçlenmesini sağlayan uygulamaları hayata geçiren Zurich , toplumlar için en iyi sigorta poliçesinin kadın ve çocuklara yapılan yatırım olduğunu düşünüyor. Bu amaçla 2018 yılında başlatmış oldukları Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz için Banu Tuncel şunları söyledi; Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz projemizle, mesleğinin ilk yıllarında kırsal bölgeye atanan kadın öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini destekliyor, onların çalışma hayatına daha iyi bir başlangıç yapmalarını sağlıyoruz. Projemiz kapsamında, “Sosyal etki yaratan öğretmen” eğitim programı ile öğretmenleri, bulundukları bölgede sosyal sorumluluk projeleri geliştirebilmeleri ve sosyal girişim yaratabilmeleri adına güçlendirmek için çalışıyoruz. Projemizin hedefi, Cumhuriyetin 100. Yılında 1.000 kadın öğretmen, 30.000 öğrenci ve 150.000 aile bireyine ulaşmayı amaçladığımız projemizde 1.138 kadın öğretmene ulaşarak hedefimizi aşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

2018 yılında başlattığımız ve sürdürülebilir şekilde yürüttüğümüz kamu-sivil toplum-özel sektör iş birliği ile örnek gösterilen ödüllü bir proje olarak; kırsal kalkınmaya, eğitimde fırsat eşitliğine ve nitelikli eğitime hedeflerimiz doğrultusunda destek olmaktan gurur duyuyoruz. 

Banu Tuncel ayrıca şunları da ekledi: Ruhsal iyi olma hali bireylerin “iyi olma halini” odak noktası olarak alan Yan Yanayız Projesi, Z Zurich Foundation’ın desteği, Zurich Sigorta Türkiye’nin sahipliğinde, İhtiyaç Haritası ve Türk Psikologlar Derneği ile yürütülen bir inisiyatiftir.

Pandemiden en çok etkilenen sağlık çalışanlarına ve öğretmenlere ücretsiz online psikolojik destek sağlamak ve toplumda psikolojik dayanıklılık konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığımız proje, gençlerin psikolojik iyi olma hallerini desteklemek amacıyla yapılan online farkındalık kampanyaları ile büyüyerek devam ediyor. “

KASIDER‘i temsilen katılmış olduğum bu toplantı neticesinde hep bir ağızdan “ kadın erkek birlikte var’ız , beraber tam’ız “ mottosunun bir kez daha altını çizerek toplumda kadın ve erkeğin adaletli bir zeminde birlikte temsiliyetinin zorunlu olduğunu , aksi halde tek kanatla hiçbir yere uçulamayacağının birlikte altını çizdik.

ETİKETLER: