Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Norveç Varlık Fonu Yatırım Stratejisini Güncelliyor

Norveç Varlık Fonu, yatırım stratejisini güncelleyerek sürdürülebilirlik ve verimlilik odaklı yeni hedefler belirliyor. Bu değişikliklerin ekonomik etkileri ve fonun geleceği hakkında detaylı bilgi edinin.

Norveç Varlık Fonu Yatırım Stratejisini Güncelliyor
15 Ağustos 2024 07:00

Norveç’in Varlık Fonu Yatırım Stratejisini Güncelliyor

Norveç’in uluslararası yatırım alanında önemli bir aktörü olan varlık fonu, Meta, Nordisk ve ASML gibi büyük şirketlerdeki hisselerini sattı. Varlık fonunu yöneten Norges Bank Yatırım Yönetimi tarafından sağlanan verilere göre, Meta’daki sahipliği yıl ortasında %1,22’den %1,18’e düştü.

Fon, 31 Aralık itibarıyla Novo şirketindeki hissesini %1,87’den %1,75’e indirirken, ASML hissesi de aynı dönemde %2,61’den %2,54’e geriledi. Bu değişiklikler, fonun portföyünü daha etkin bir şekilde yönetme isteğini yansıtıyor.

Geleneksel olarak portföyünün içeriği hakkında yıllık bir güncelleme yapan fon, artık bu güncellemeleri yılda iki kez gerçekleştirecek. Haziran ayı sonunda yaptığı güncellemeye göre, Apple Inc., Microsoft Corp. ve Nvidia Corp. fonun en büyük üç hisse senedi yatırımı olarak öne çıkıyor.

Fon, Çarşamba günü planlanan ilk yarı sonuçlarını açıklamaya hazırlanıyor. Haziran sonunda dünya genelinde 8,800’den fazla şirkette hisseye sahip olan fon, tüm yatırımlarının %72’sini hisse senetlerine, yaklaşık %26’sını ise sabit gelirli enstrümanlara ayırmış durumda.