Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Beyaz Saray’da Dijital İçerik Üreticileri Konferansı

Beyaz Saray’da gerçekleşecek Dijital İçerik Üreticileri Konferansı, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getiriyor. Yenilikçi içerik stratejileri, dijital pazarlama ve sosyal medya trendleri hakkında bilgi almak için katılın!

Beyaz Saray’da Dijital İçerik Üreticileri Konferansı
17 Ağustos 2024 00:00

Beyaz Saray, dijital içerik üreticilerinin oluşturduğu yeni ekonomiye ilişkin önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Bu etkinliğe katılan ABD Başkanı Joe Biden, gizlilik, adil ödeme, yapay zeka ve ruh sağlığı gibi dijital içerik üretim ekonomisindeki kritik konuları ele aldı. Konferansın başlangıcında, katılımcılarla özçekim yaparak sıcak bir atmosfer oluşturdu.

Biden, içerik üreticilerine hitaben, “Gelecek sizsiniz.” ifadesini kullanarak onların önemine vurgu yaptı. Son yıllarda daha fazla insanın içerik üretimine yönelmesinin gözlemlendiğini belirten Biden, bu alandaki ekonomik değerlere dikkat çekti. İçerik üretimi ekonomisinin mevcut değerinin 250 milyar dolar olduğunu ve bunun önümüzdeki birkaç yıl içerisinde iki katına çıkmasının beklendiğini açıkladı.

Biden, içerik üreticilerinin iletişim kurma biçimlerinin tüm dinamikleri değiştireceğine inandığını dile getirdi. Katılımcılarla şakalaşarak, “Bu yüzden sizi Beyaz Saray’a davet ettim çünkü iş arıyorum.” diyerek etkinliğe neşeli bir hava kattı. Ayrıca, Goldman Sachs’ın analizlerine göre, içerik üretimi ekonomisinin büyüklüğünün 2027 yılına kadar yarım trilyon dolara yaklaşabileceği öngörülüyor.

Ekosistem genişledikçe, 2023 yılında 250 milyar dolar olan içerik üretim ekonomisinin toplam pazar büyüklüğünün gelecek 5 yıl içinde yaklaşık iki katına çıkarak 2027’de 480 milyar dolara ulaşabileceği ifade ediliyor. Dünya genelinde yaklaşık 50 milyon kişinin içerik üreticisi olarak faaliyet gösterdiği kaydediliyor.