Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Doha Konferansı: Sürdürülebilir Kalkınma ve Finans

Doha Konferansı, sürdürülebilir kalkınma ve finans konularında küresel işbirliğini güçlendirmek için önemli bir platform sunuyor. Bu etkinlikte, çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için stratejiler tartışılacak.

Doha Konferansı: Sürdürülebilir Kalkınma ve Finans
11 Eylül 2024 10:00

Katar’ın başkenti Doha’da 10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen uluslararası konferans, sürdürülebilir kalkınma ve Arap bölgesindeki finansal ihtiyaçlar üzerine kapsamlı panellerle dikkat çekti. Konferans boyunca, finans piyasalarının, enstitülerinin ve enstrümanlarının kalkınmanın finansmanındaki rolü, sürdürülebilir finans için gerekli olan finansal teknolojiler, iklim finansmanı ile çevresel sürdürülebilirlik gibi önemli konular derinlemesine tartışıldı.

Konferansa onur konuğu olarak katılan Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, meslektaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirerek bölgedeki bankalarla teknolojik ilerlemeleri, çevresel, sosyal ve yönetişim çalışmalarını ele aldı. Ayrıca bilgi alışverişini ve mesleki gelişimi artırmak amacıyla, Arap Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet El Etrebi ile bir “Mutabakat Zaptı” imzaladı.

Türkiye Bankalar Birliği adına bu önemli anlaşmayı imzalayan Başkan Çakar, toplantıda yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Bu anlaşma, bankacılık sektörleri arasındaki bilgi alışverişini derinleştirmenin yanı sıra, ortak çalışmalar, çalıştaylar ve konferanslar vasıtasıyla karşılıklı fayda alanını genişletmeye vesile olacak. Birliklerimiz arasında iş birliğinin güçlenmesine büyük önem veriyoruz. Finans ve bankacılık alanlarındaki ilişkilerin geliştirilmesi, bölge ülkeleri arasındaki ticaretin büyümesine katkı sağlayacak ve bu bölgede faaliyet gösteren iş insanları için yeni fırsatları beraberinde getirecek.”