Dolar 34,2634
Euro 37,0816
Altın 2.997,13
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Savunma Sanayii İçin Yeni Düzenlemeler ve Kredi Kartı Ücretleri

Savunma sanayii için yeni düzenlemeler ve kredi kartı ücretleri üzerine kapsamlı bir analiz. Bu değişikliklerin sektöre etkisi, finansman yöntemleri ve maliyetler hakkında bilgilere ulaşın.

Savunma Sanayii İçin Yeni Düzenlemeler ve Kredi Kartı Ücretleri
12 Ekim 2024 17:30

Savunma Sanayii İle İlgili Yeni Düzenlemeler

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, önemli değişiklikler ve önlemler içermektedir. Teklif, özellikle Savunma Sanayi Fonu‘na gelir sağlamak amacıyla çeşitli düzenlemeleri kapsamaktadır.

Teklifte öne çıkan maddelerden biri, 100 bin lira ve üzeri limitli kredi kartları için tahsil edilecek olan yıllık 750 TL’lik ücrettir. Bu düzenleme, kredi kartı kullanıcıları açısından ek bir mali yükümlülük doğuracak ve finansal planlamalarını etkileyecektir.

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün yaptığı açıklamada, “Meclisimize bir paket teklif edildi. Özellikle Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na destek amaçlı. Burada tek bir kuruş bile bütçeye gitmeyecek,” şeklinde görüş belirtti. Bu açıklama, teklifin amacının bütçeye ek bir yük getirmekten ziyade, savunma sanayisinin desteklenmesi olduğunu vurgulamaktadır.