Dolar 34,2385
Euro 37,0837
Altın 3.016,07
BİST 8.866,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın İkinci Dönem Adaylık Açıklaması

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ikinci dönem adaylığını açıkladı. Bu açıklama, ülkenin siyasi geleceği ve Kishida’nın öncelikleri hakkında önemli ipuçları sunuyor. Detaylar için makalemizi okuyun.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın İkinci Dönem Adaylık Açıklaması
15 Ağustos 2024 05:30

Japonya Başbakanı Fumio Kishida’nın Adaylık Açıklaması

Japonya’nın uzun süredir iktidarda olan Liberal Demokrat Parti’sinin (LDP) lideri Başbakan Fumio Kishida, eylül ayında gerçekleştirilecek seçimlerde ikinci dönem için aday olmayacağını açıkladı. Kishida, “Kendimi, yeni lideri bir nefer olarak desteklemeye adayacağım” şeklinde ifade etti.

Kishida’nın destek oranları, son zamanlarda geniş çaplı bir parti rüşvet fonu skandalı, artan enflasyon ve yendeki değer kaybı gibi nedenlerle önemli ölçüde düşüş göstermişti. Yaklaşık üç yıl önce başbakanlık görevine gelen Kishida, siyasi finans skandallarının kendisine olan güveni zedelediğini ve bu durumun kararında etkili olduğunu vurguladı.

Bloomberg’in kıdemli Japonya ekonomisti Taro Kimura, Kishida’nın destek oranlarının düştüğü bir dönemde böyle bir karar almasının büyük bir sürpriz olmadığını belirtti. Ancak, LDP içinde kimin lider olacağı konusunda bir fikir birliğinin olmaması, Japonya’nın “ılımlı bir siyasi belirsizlik dönemi”ne girebileceği anlamına geliyor. Kimura, “Hisse senetleri ve yendeki son dalgalanmalar ile Japonya Merkez Bankası’nın geçen ay uyguladığı faiz artırımına yönelik siyasi tepkiler, bu durumun piyasalar üzerinde olumsuz bir etki yaratabileceğini gösteriyor” dedi.