Dolar 34,2725
Euro 37,1988
Altın 3.014,95
BİST 8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Evde kal sürecini başarıyla yönettik, şimdi yeni normali planlıyoruz

Evde kal sürecini başarıyla yönettik, şimdi yeni normali planlıyoruz
26 Mayıs 2020 16:14

Modern dünyanın ilk defa karşılaştığı Covid-19 salgını, iş dünyasında çalışma şartlarının yine tertip edilmesine yol açtı. Evvel iş tasviri gereği konutlarından çalışabilecek konumda olan milyonlarca çalışan iş süreçlerini evlerine idaredi. Şirketlerin insan kaynakları üniteleri mevzubahisi çalışanlar için bu süreçte yoğun mücadele tüketerek konutların büroya dönüşmesini sağladı. Çalışanların bilgisayarlarına özel programlar yüklendi, internet kutu kapsamları genişletildi, günlük iş akış tasarıları yenilendi. Konutların bir köşesi büroya çevrildi.

Yaklaşık 2 aydır süren bu yarıyılın ardından gelen ‘yeni bayağı yarıyılı’ için şirketlerin insan kaynakları üniteleri artık büroya dönüşün yol haritasını çiziyor. Ancak bu yeni yarıyıl daha önceki günlere hiç benzemeyecek. Salgın tehlikeyi sıfıra inmediği için bürolarda ‘bulaş’ olasılığını en aza indiren uygulamalar yaşama geçecek. Salgın sürecinde neler yapıldığını ve yeni yarıyılda neler yapılacağını Philip Morris/ Sabancı İnsan Kaynakları Direktörü Iryna Vladimirova anlattı.

Konutta çalışma sürecini nasıl idarediniz?

Had safhada temkin alacağız ve çalışanlarımıza bütün desteklediyeceğiz diyerek başladık sürece. Süreci iki evreli değerlendirdik. Birinci düzey konuta geçiş, ikinci düzey ise konutta sıhhatli çalışma civarının oluşturulması. Biz uzaktan çalışma sürecini çok erken bir aşamada başlattık. İşletmemizin uzun zamandır sahip olduğu dijitalleşme vizyonu ve güçlü dijital altyapıları, bu geçişi rahat idarememizi sağladı. Ayrıca Philip Morris/Sabancı olarak, istihdama yardım olmak ve hiçbir çalışanının salgından ekonomik olarak negatif etkilenmemesi için bu yarıyıl süresince işten çıkarmama garantisi verdik. Çalışanlarımızın içinde bulundukları sürece ekonomik olarak rahat geçim sağlamaları için ücret ödemelerini erkene çektik. Öğlen yemeği desteği ve aile bireylerini içerecek biçimde maske, dezenfektan ve eldivenden oluşan hijyen kitlerini çalışanlarımıza temin ettik. Bu uygulamalar ile salgın yarıyılında ortaya çıkabilecek dezavantajları sıfıra indirmeye çalıştık.

İş tarifleri gereği konutta çalışamayan personele nasıl yardım oldunuz?

Çalışanlarımızın sıhhati ve güvenliği her zaman olduğu gibi bugün de en ehemmiyetli önceliğimiz. Türkiye’nin diğer ülkelere göre salgın krizi ile geç karşılaşması ve beynelmilel bir şirket olmamız süreci rahat idarememizi sağladı. Evrenseldeki tüm öğrenimleri, erkenden ve tasarılı bir biçimde uygulama ihtimalimiz oldu. Tüm bürolarımızda ve fabrikada T.C. Sıhhat Bakanlığı’nın 2019-nCoV Hastalığı Kılavuzu’ne göre ve işletmenin ‘İş Güvenliği Uzmanları’ tarafından oluşturulan tasarı çerçevesinde koronavirüs COVID-19 salgınına karşı en üst seviyede temkinler aldık. Çalışanların hijyen ve mesafe kaideleriyle alakalı eğitilmesi ve uygulamaların ayrı bir ünitemiz tarafından sorgulanması çok ehemmiyetli oldu. Ayrıca, Devlet Müesseseleri tarafından fabrikamızda yapılan tahlillerde de Covid 19 önlemlerine bütün uyulduğu, sıhhat ve iş güvenliği tedbirlerinin üst seviyede olduğu tespit edildi.

Uygulamanız iki evreli demiştiniz, ikinci aşamada neler yaptınız?

İkinci düzey ise personelimize hayatsal alanlarda, psikolojik anlamda ve gereksinim dinledikleri noktalarda yardım olmak yer aldı. Bu emelle tüm çalışanların yararlanacağı bir yardım platformu oluşturduk. Bu platform üzerinden psikolojik danışmanlık, meşru bilgilendirme, Covid-19’dan korunma ihtiyatları ve daha bir hayli mevzularda yardım sağladık. Sıhhat sigortası kapsamını genişlettik. Ayrıca intranet sayfası üzerinden T.C. Sıhhat Bakanlığının bilgilendirmelerini, uzaktan çalışmaya müteveccih nasihatleri, beden sıhhatini gözetmeye müteveccih manipülasyonları kumpaslı olarak hisseleştik.

Tasarılarınızı yaşama geçirirken galibiyet oranınız ne oldu?

Galibiyet kriteri işlerin en az meseleyle ilerlemesi ve çalışanlarımızın memnuniyeti ile ölçülebilir. Bu süreci galibiyetli bir biçimde rejisörün olmazsa olmazı çift taraflı sürekli irtibatı sağlamaktı, biz de öyle yaptık. Bir yandan biz bilgilendirmelerimizi yaparken diğer yandan çalışanlarımızın gereksinimlerini kavramak ve geri bildirimlerini dinlemek için platformları hazır ettik. Bunlardan biri, işletme içi anket çalışması oldu. Coşarak söylüyorum ki, anket neticelerine göre çalışanlarımızın neredeyse tamamı, işletmenin çalışanlarını önem verdiğini ve salgın yarıyılında alınması gereken tam tedbirleri aldığını düşündüklerini ifade ediyor. Yaptığımız tüm çalışmaların, çalışanlarımıza tehlikesiz bir civar sağlaması ve herkesin evhamlarının doğal olarak çoğaldığı yarıyılda çalışanlarımızın hoşnut olması natürel ki en büyük galibiyet kriterimiz.

Artık tekerrür bürolara dönüş konuşuluyor. Bunun için hazırlıklara başlandı mı?

İlk başta konutlardaki çalışma civarının hazırlanması için çok zaman yoktu, süratlice karar alındı ve belki de konuttan çalışma kumpasına geçen ilk işletmelerden biri olduk. Dünyanın değişik yerlerindeki organizasyonlarda elde edilen tecrübe çok süratli olarak paylaşıldı. Bu bilgi akışı süratli aksiyon almamızı sağladı. Şimdi yeniden aynı bilgi akışından yararlanarak, zaman avantajını da kullanarak bürolara, iş yerlerine döneceğimiz günler için tasarı yapmaya başladık. Hiçbir tezimiz yok, tüm çalışanlarımız için yeniden en doğrusunu yapacağız. Ama natürel ki tasarılar yapamaya, salgın tehlikesine karşı çalışma koşullarını yine oluşturmak için zorunlu adımları atmaya başladık.

Yeni çalışma koşulları neler olacak?

Yeni koşullar; fotoğrafı manipülasyonlara göre şekillendirilerek, iş güvenliği uzmanlarımız ile beraber çalışılarak oluşturuluyor. Fabrika alanlarında iş tarifleri gereği çalışmaya devam eden dostlarımız için bu farklılıkları yaşama geçirmiştik. Eş tedbirleri büro alanlarımız için de hazırlıyoruz. Burada öncelikli olarak çalışanların bilgilendirilmesi yer alıyor. Çalışanlara oluşturduğumuz yardım platformu üzerinden büyümeleri aktarmaya devam edeceğiz. İş yerinde, yolda nasıl davranmaları gerektiğini, nelere dikkat etmeleri gerektiğini paylaşmaya devam edeceğiz. Bunların dışında servisler, çalışma alanları, yemekhaneler, kafeteryalar salgın tehlikesine göre yine tertip ediliyor olacak. Misalin büro alanlarındaki masalar mesafeli olacak, oturma kumpasları yine tanımlanacak, büroda olunsa bile aynı mekanda buluşmalar yapılmayacak. Yemekhane ve kafeteryalarda da oturma kumpasları değiştirilecek, yan yana oturma yarıyılı bitecek. ‘Yeni bayağı’ için tasarılarımızı yapmaya yeniden erkenden başladık ama büroya dönüş için de bir tezimiz yok.