Dolar 34,2321
Euro 37,0712
Altın 3.007,44
BİST 8.871,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

TÜGVA: Başkan’dan 15 Temmuz Mesajı

TÜGVA: Başkan’dan 15 Temmuz Mesajı
15 Temmuz 2020 16:19

Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkanı Enes Eminoğlu 15 Temmuz demokrasi ve birlik günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Türk demokrasi tarihinde 15 Temmuz şanlı bir direnişin, kutlu bir zaferin sembolüdür. Türkiye bu noktaya çok uzun, çok yorucu, bedeli çok ağır bir mücadelenin sonunda geldi.
Türkiye’nin demokrasisine müdahale eden 60 ve 80 darbeleri, 12 Mart muhtırası, 28 Şubat post-modern darbesi ve nihayetinde 27 Nisan e-muhtırası milletin iradesine ve istikbaline yapılmış hain ve münferit saldırılardır. 15 Temmuzu bu saldırılardan ayıran en önemli farklardan biri de halkın iradesinin, darbe iradesini ezip geçmesiydi. Bu sefer halk oyuna izin vermemiş, ezilmemiş; Dünyaya gücünü göstermiş, şanlı mazisini şerefli istikbale taşıma iradesiyle girdiği ölüm-kalım savaşlarından alnının akıyla, bileğinin hakkıyla çıkabilmiştir. 15 Temmuz Milletin istiklalinin ve istikbalinin yine millet tarafından kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle kahramanca destan yazdığı bir zafer olmuştur.

Gençlerimiz, 15 Temmuz gecesi terörist darbecilere karşı tarihi bir duruş sergilemiştir. Birileri bizim gençliğimizin taşıdığı değerden habersizdi. İşte 15 Temmuz bu kesimlere gençlerimizin nasıl bir cevhere sahip olduğunu göstermiştir. Allah’a hamdolsun. Darbeye teşebbüs eden örgütün yıllarca çalmak için çalıştığı gençlik bu sefer istediklerini vermemiş, hain emellerini gerçekleştiremeden geri püskürtmüştür. Gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içecek iman kuvvetine sahip nice gençlerimiz olduğunu bizzat gördüler. Bu gençler bir kez daha Çanakkale de 13-15 yaşlarında şehit olan atalarının ruhunun vücut bulmuş halleri ile o gece dimdik ayaktaydı. Kimi şehitlik makamıyla müşerref oldu, kimi gazilik unvanıyla muzaffer oldu.

Çok şükür ki…
Bu millet burada ve yine demokrasi nöbetinde.
Bugün de burada olacak, yarın da.
15 Temmuz ruhuyla, Çanakkale ruhuyla istiklaline, istikrarına, istikbaline sahip çıkacak…