Dolar 34,2321
Euro 37,0712
Altın 3.007,44
BİST 8.871,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Mobilyada Dünyada İlk 5’e Girmeliyiz

Mobilyada Dünyada İlk 5’e Girmeliyiz
4 Ağustos 2020 14:44

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken

Mobilya sektöründe geldiğimiz seviyelerin çok iyi olduğunu fakat yeterli olmadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemiz mobilya sektöründe dünyada çok önemli bir tedarikçi konumunda. Dünyanın 12. Büyük ihracatçısıyız. Bu seviye çok güzel ve çok başarılı fakat yeterli değil. Mobilyacılarımızı ilk 5’e sokacak adımlar atılmalı. En önemlisi el üretimi yapan mobilyacılı esnafına özel teşvikler verilerek desteklenmeli” dedi.

Mobilya Sektörümüz Bizi Daha Da Gururlandırmalı

Üretim ve ihracat konusunda dünya sıralamamızı ilk 5’e çekmemiz gerektiğini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi süreci mobilya sektörümüzü de sekteye uğratmıştı fakat yılın ilk 6 ayı sonunda yine eski günlerine döndü. Öyle ki Bu altı aylık süreçte ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48 artarak 1,5 milyon dolar oldu. Cari açığa büyük katkıda bulunan, dünyada ülkemizin adını her yerde duyuran mobilya sektörümüzün bu başarısı çok sevindirici. Dünyanın 13. büyük mobilya üreticisi, 12. büyük ihracatçısı konumundayız. Fakat bu seviyeyi ilk 5’e çekmememiz için hiçbir sebep yok. Ankara siteler, Bursa İnegöl gibi dört bir yandaki mobilyacı esnafımızın bizi daha da gururlandırması için teşvikler verilmeli. Dünyaya ihraç edilen dizi ve filmlerin çekimlerinde mobilyalarımız daha fazla ve daha detaylı şekilde işlenmeli” diye konuştu.

ETİKETLER: ,