Dolar 34,2634
Euro 37,0816
Altın 2.997,13
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası Yeni Yönetimini Seçti

Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası (SAİS), Olağan Üstü Genel Kurul sonrasında; Yalçın Metin başkanlığında ki ekip yeni yönetim kuruluna seçildi.

Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası Yeni Yönetimini Seçti
28 Eylül 2020 15:12

Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası (SAİS)

Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası (SAİS), yeni yönetimiyle beraber yenilenen misyonu ve meslektaşlarına daha etkin hizmet vermek için kurumsal yapısını da değiştirmek üzere önemli kararlar aldı.

Yalçın Metin başkanlığında ki ekip yeni yönetim kuruluna seçildi

22.Eylül 2020 tarihinde gerçekleşen Olağan Üstü Genel Kurul sonrasında; Yalçın Metin başkanlığında ki ekip yeni yönetim kuruluna seçildi. Demokratik temayüllerin üst seviyede tutulduğu, aylardan beridir yürütülen kurumsal çalışmalarla meslektaşlarının ve diğer sigorta bileşenlerinin de  nabzını ve görüşlerini dinleyerek hazırlanılan seçimlerde, tek liste üzerinden yapılan genel kurulda yeni yönetim bayrağı devir aldı. Eski yönetime teşekkür plaketlerinin sunulması ve yeni misyonun eski yönetim ve yeni yönetimin mutabakatı ile deklare edilmesi de uzlaşı kültürümüzün önemli bir örneği olarak da sigorta acentesi meslektaşları tarafından da övgüyle karşılandı.

Yeni yönetim ile beraber, adres konusunda da önemli bir adım atılarak, Sigorta Acenteleri İşverenleri Sendikası köklerine bağlı kalarak daha aktif politikalar üretmesi amacıyla Genel Merkezi Adana’dan İstanbul’a taşınmasına da karar verilmiştir.

Olağan Üstü Genel Kurul sonrasında yapılan basın açıklaması şu şekilde

Değerli meslektaşlarımız

22.Eylül 2020 tarihinde tek liste olarak gerçekleştirdiğimiz olağan üstü genel kurulumuzla yeni yönetim bayrağını eski yönetimden devir aldık. Genel kurulda tüzük değişikliği yaparak sendikamızın adresini Adana ilinden İstanbul iline taşıma kararı aldık.

Şahsım ve arkadaşlarım sektörümüzün sorunlarının çözüm yeri olarak sendikal mücadelenin doğru adres olduğuna inanarak yola çıkmıştır. Gerek Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından tanınması gerekse de ilgili bakanlıklara bağlı olarak, gücünü üyelerinden ve 6356 sayılı Sendikalar Kanunundan alan bir yapı olmasından dolayı sendikal mücadelenin sektöre güç katacağına inanıyoruz.

Bizler başta onursal başkanımız Hülya Hanımın sektördeki deneyimleri ve bizlere verdiği destek ile bu yola çıkma kararını aldık.

Öncelikli olarak Sayın Hülya Hanım’a ve Yönetim Kurulu’na sonsuz saygılarımızı ve teşekkürlerimizi iletmek isteriz.

  • Genel kurul kararını 7 ay kadar önce almakla birlikte Ülkemizi ve tüm Dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci çalışmalarımızı biraz yavaşlattı. Yılmadık sabır ile güzel günlerin çok yakın olacağına dair inancımızla pr çalışmalarına başladık. Sendikamızın marka bilinirliğini arttırmak ve güvenirliliğimizi ilk ağızdan ne olduğumuzu neler yapacağımızı Sektör paydaşlarına aktarmak üzere (pandemi dolayısıyla) geciken genel kurul öncesinde ziyaretlerimize başladık. Bu süreçte;
  • TSB Başkanı Atilla BENLİ Bey ile tanışma ziyareti,
  • SAİK başkanımız Sayın Levent KORKUT Bey ile 3 ayrı toplantı,
  • TSB eski genel sekreteri ve yeni atama ile motorlu taşıtlar genel müdürü olan Mehmet Akif EROĞLU Bey ile tanışma ziyareti,
  • Osem başkanı Sayın Bener YIKILMAZ Bey ile tanışma ziyareti,
  • Sigortacı gazetesi Metin Bey ile tanıtım toplantısı,
  • Türk resürans A.Ş Genel müdürü Sn.Selva EREN Hanım ile tanışma toplantısı yapıp acentelerimize tabela talebinde bulunduk,

Ayrıca 5 sigorta şirketi genel müdürü ile ayrı ayrı görüşüp, sendikal faaliyetlerimizin kapsamının sektördeki sigorta şirketlerinin bizim iş ortağımız olduğu bilinci içinde gerçekleşeceğini, sektöre olumlu katkı verecek her gelişmeye destek olacağımızı, sendikal görüşümüzün olumlu katkı sağlamak olacağını, sorunların değil çözümün parçası olacağımızı, bölmeye değil birleştirmeye çalışacağımızı beyan ettik.

Ayrıca TSB genel SEKRETERİ Sayın Özgür Bey ile görüşme imkânlarımız oldu.

İş yapar gibi görünmek değil iş yapıp görünmemek istiyoruz. Bu vesileyle sosyal medya vd. medya araçlarında bugüne kadar yaptıklarımızı n PR’ını yapmamaya özen gösterdik. Bununla birlikte 9 Mayıs yönetmeliği çıkar çıkmaz hukuk mücadelesine başlayarak öncelikli olarak yönetmeliğin durdurulması ve sonrasında iptal edilmesi için davamızı açtık.

Ayrıca TÜVTÜRK ile alakalı randevu alma aşamasında araç bilgileri girişi yapılırken  (poliçesi olmasına rağmen) trafik sigortanız yok uyarısının çıkması üzerine müşterilerin acentelerine dönüş yaptıkları ve haksız yere sigortalarının yenilenmediği yada sahte poliçe düzenlediği algısı oluştuğundan“ acenteler niteliksiz ve güvenilmezdir” algısının yaratılmasının önüne geçmek üzere 5684 saylı kanunun 7 maddesine istinaden ihtarlarımızı çektik. İhtar neticesinde TÜVTÜRK sistemlerini düzeltileceğini, bu hatanın bir daha alınmayacağını bildirerek acentelerimizin imajlarının bozulmasının önüne geçtik.

Son olarak sektörde broker oldukları halde yetkilerini aşıp acente gibi hareket eden 3 brokere 5684 sayılı kanuna aykırı iş yaptıkları için ihtarlarımızı çektik ve gelecek cevaba istinaden çalışmalarımıza devam etme kararı aldık.

Önümüzdeki dönemde sektör seçimlerine odaklanmama kararı aldık. Sektör seçimlerinde tarafsız olmak istemekteyiz. Bu bağlamda Yönetici kadromuzun da olağanüstü durumlar haricinde seçimlere katılmamasını talep ediyoruz.

Ticaret odası seçimleri, İl delege seçimleri, Saik seçimleri ve Tüsaf seçimlerinde taraf olmak istememekteyiz. Bununla birlikte il örgütlenmemize odaklanıp ilkelerimiz doğrultusunda beraber çalışacağımız acente dostlarımızla her ilde bir temsilci / temsilcilik açmak üzere çalışmalarımıza devam etme kararı aldık. Hukukun üstünlüğü ilkesini esas alıp çalışmalarımıza devam etmek ve acentelerimize geleceğe miras bırakabilecekleri bir meslek bırakmak üzere yolumuza devam edeceğiz.