Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Adaletsiz Dünya

31 Ekim 2020 18:29

Sevgili okuyucular merhaba. Allah nasip ederse, bundan böyle İFHAber‘de sizlerle birlikte olacağım.

Öncelikle finans, banka ve sigorta sektöründen oluşan, devamında tüm tüketici sorunlarını ele alacağım İFHAber ailesinde yazmanın farklılığını yaşamaktan memnuniyet duymaktayım. Bu köşe, haksızlığın her türlüsüne karşı tüketici haklarını, kadın haklarını, çocuk haklarını, işçi haklarını, hasta haklarını ve hane halklarının haklarını saygı ortamı içinde yazan köşe olacak.

Halkın gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi olacak

Bu köşe, herhangi bir partiden, gruptan, ideolojiden uzak bir şekilde hakkın ve haklının yanında olacak. Halkın gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi olacak. Milletin değerlerinden taviz vermeyerek ezilen kim olursa olsun, bir mesaj kadar, bir mail kadar yakın olacak. Sadece hak ve özgürlükler konusunda çalışma yapmakla yetinmeyip, bu çabaları korumak, geliştirmek bilgi ve becerilerini artırmak için de çaba gösteren köşe olacak.

Rabbim Utandırmasın.

Adaletsiz Dünya

Şu an, şu saniye milyonlarca kişi “açlık yüzünden” ölme riskiyle karşı karşıya.

Adaletsiz Dünya | 31 Ekim 2020

Dünyada 300 trilyon dolarlık bir varlık varken, her 5 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor.

Şaka gibi değil mi? Bilim ve teknolojiye bağlı kaynaklar her gün artarken, açlık çeken insan sayısı da her geçen gün artıyor. Şu an, şu saniye milyonlarca kişi “açlık yüzünden” ölme riskiyle karşı karşıya. Hani şu meşhur “Birleşmiş Milletler” var ya! Güya hiçbir ayrım yapmaksızın insanların eşit, özgür, insanca yaşamasını ve bunun için gerekli olan ortamın hazırlanması için kurulmuş “Birleşmiş Milletler”.!

Hani dünyada adaleti, güvenliği ve yardımlaşmayı sağlamak amacıyla kurulan “Birleşmiş Milletler”.!

Adaletsiz Dünya | 31 Ekim 2020

Hani dünyada adaleti, güvenliği ve yardımlaşmayı sağlamak amacıyla kurulan “Birleşmiş Milletler”.! Bu örgütün, sadece birkaç devletin çıkarını korumak için kurulduğunu detaylı anlatmaya gerek yoktur. Özellikle 5 daimi üyenin, insan sağlığının korunması, insan yaşamının huzurlu ve mutlu geçmesi için bütçelerinden ayırdığı ödenekleri savaş sanayisinde insan öldürmek için kullanmaları en önemli örnektir.

Dünyada binlerce insan açlık ve hastalıktan ölürken, çıkarı için kilometrelerce mesafeden gelip teröristlere milyarlarca liralık bedava silah dağıtan bir devletin dünyaya dağıttığı adaletle yaşamaya mecbur bırakılmışız. Tabi ülkemizin geçmişten günümüze gelen hatalarını öne sürenler olacaktır. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki güçlü olmak için acımasız katil olmak gerekiyor. Biz acımasız bir katil olmadık, olamayız. Bugün İsrail’de, ABD’de, Rusya’da PKK gibi bir terör örgütü olsa; Kadın, çocuk, böcek, çiçek gözetmeden iki nükleer bomba atar soylarını kuruturlardı. Ama Türkiye, Müslüman olmanın gerektirdiği vasıflarla, insani ve vicdani duygularla, doğru olanı yaparak, yıllardır sadece dağda, taşta terörist bazlı mücadele ediyor.

Dünyanın tarafsız ve adil hakeme ihtiyacı var

Adaletsiz Dünya | 31 Ekim 2020

Dünyanın tarafsız ve adil hakeme ihtiyacı var. Yoksa sadece göz boyamak için söylenenler insanın midesini bulandırmaktan başka bir işe yaramıyor. Bugün yapmamız gereken tek şey sabırdır. Bu kadar zulmü görmemezlikten gelen tüm ‘grup’ların, ‘ülke’lerin yok olduğu günleri bir gün mutlaka göreceğiz.

Nihat Altay