Dolar 34,2418
Euro 37,0780
Altın 3.013,52
BİST 8.882,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

HAK-İŞ Mustafa Şişman ile Gündemi Değerlendirdik

HAK-İŞ Mustafa Şişman ile Gündemi Değerlendirdik
18 Kasım 2020 11:33

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası 5.No’lu Şube Başkanı Mustafa Şişman

Mustafa Şişman
Mustafa Şişman

Pandemi Günlerinde Sendikalarımızın Yöneticilerine Kulak Veriyoruz. HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası 5.No’lu Şube Başkanı Mustafa Şişman ile gündemi değerlendirdik.

Pandemi dönemi hem bir emekçi olarak hem de HAK-İŞ İl Başkanı olarak Mustafa Şişman için ne anlam ifade ediyor? Nasıl bir dönem yaşıyorsunuz? Bize kısaca bahseder misiniz?

Devletimizin almış olduğu kararları ve bilim kurulu tavsiyelerini önemsiyoruz

Pandemi döneminde gerek devletimizin almış olduğu kararları ve bilim kurulu tavsiyelerini önemsiyor ve tüm vatandaşlarımıza sendikal camiamıza aynı hassasiyeti paylaştığımızı ifade ediyoruz. Maske mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyoruz. Bu ve benzeri olaylar Pandemi gibi tifo gibi Sıtma gibi bulaşıcı ve yaygın hastalıklar hayatın belli dönemlerinde milletimizin başına gelmiştir ve geride kalmıştır. Arzumuz bu sürecin etkin bir şekilde yönetilmesi kurallara uyarak onumu şekilde neticelenmesi. Bu da bizim kişisel ve kurumsal olarak en büyük görevimizdir.

Pandemi dönemini ve bir anlamda 2020’yi; HAK-İŞ’in genel faaliyetleri ve hayata geçirdiği politikaları açısından, artıları ve eksileri ile sürecin etkilerini kısaca değerlendirirmisiniz.

Ekonomik anlamda Devletimizin çağrısına kulak vererek “biz bize yeteriz” kampanyasına destek verdik

Pandemi döneminde bilim kurulunun tüm uyarılarını dikkate aldık ve sosyal taraflarımıza ve sendikal camiamıza bunu aynı hassasiyetle duyurduk. HAK-İŞ konfederasyonu olarak bu süreçte çalışma saatlerimizi çalışma biçimimizi sosyal kurumlarımızla konuşarak pandemiyi minimize edecek şekilde uyarladık. Ekonomik anlamda devletimizin çağrısına kulak vererek biz bize yeteriz kampanyasına destek verdik.

HAK-İŞ gibi emek ve sendikal mücadelemizin en büyük örgütlerinden birisinin ve üstelik de İstanbul gibi Ülkemizin en büyük şehrinde önemli bir misyon ve sorumluluk aldığınızı biliyoruz. Şahsınızın ve ekibinizin göreve gelmesinden itibaren, bir çok yeniliğe ve değişime imza attınız. Bu anlamda imza attığınız projeler ve çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirmenizi isteriz.

HAK-İŞ konfederasyonumuz ülkemizin Nadide emek örgütlerinden bir tanesidir

HAK-İŞ konfederasyonumuz ülkemizin Nadide emek örgütlerinden bir tanesidir. Ülke çapında faaliyet gösteren ikinci büyük konfederasyondur kuruluşundan bugüne kadar milli ve yerli özelliğini korumuş ülkemizde yaşanan olağanüstü durumlarda bu davranış ve tutumunu açıklıkla ortaya koymuştur. Örneğin darbelere karşı çıkmıştır anayasa referandumunda anayasaya evet demiştir.

1 Mayıs‘ta bölen değil dönüşen olmuştur toplu pazarlık masalarında hem işvereni hem işçiyi hem ülkemizin ekonomik ölçeklerini göz önünde bulundurarak en makul pazarlıkları müzakere etmiştir.

hak-iş 1 mayıs

Dünya da 2020 yılının pandemi sebebiyle genel emek mücadelesi ve kazanımları icrası açısından daha sıkıntılı bir dönem olduğuna hepimiz şahidiz. Ülkemizde ise Devletimizin her alanda aldığı tedbirler sayesinde bunun daha ‘’emekçiden yana’’ geliştiğini söylemek mümkün. Bu düşüncemize katılır mısınız? bir sendika yöneticisi olarak sizden görüş almak bizler aydınlatacaktır.

2020 yılında ülkemizde pandemi nedeniyle alınan tedbirleri destekliyoruz

Evet 2020 yılında ülkemizde pandemi nedeniyle alınan tedbirleri destekliyoruz. İşçi camiası açısından pandemi nedeniyle kısıtlı anan faaliyetlerden ötürü işçilerin mağdur edilmemesi adına alınan kararları işçi çıkarmama konusunu ve ekonomik olarak kısa çalışma ödeneği ile desteklenmesini olumlu karşılıyoruz.

Çalışanlarımızın sendikal hak mücadelesinde ‘’doğru merkezde’’ yürütmeleri kazanımları açısından büyük önem taşıyor. HAK-İŞ 40 yılı aşkın süredir ülkemiz sendika kurumunun yol almasına müstesna katkılar sunduğu bir gerçek. Bu çerçevede emekçilerimizi HAK-İŞ’e üye olmaya davet ederken onlara neler söylemek istersiniz?

HAK-İŞ konfederasyonumuz başarıyla onurla 40 yılı geride bırakmıştır

HAK-İŞ konfederasyonumuz ülkemizin en önemli emek örgütü ve en güçlü sivil toplum kuruluşudur ortaya koymuş olduğu fikirler icraatlar ülkemizin çalışma hayatına önemli katkılar sağladığı gibi kalkınmasına da önemli ölçüde fayda sağlamıştır. HAK-İŞ üyeleri ha kişiye güvenmiş ha kişi sendikal faaliyette başarılı bulmuş ve bu olumlu çalışma hayatında başarıyla onurla 40 yılı HAK-İŞ konfederasyonumuz geride bırakmıştır

HAK-İŞ İl Başkanı ve Hizmet-İş 5.No’lu Şube Başkanı olarak şahsınızın tüm ekip arkadaşlarınız ve üye olan emekçileriniz ile oldukça uyumlu ve koordineli çalıştığınızı yakından biliyoruz. Özellikle yeniden seçildiğiniz kurulunuzda bizzat buna şahit olduk.  Bu vesile ile ekibinizi, üyelerinizi bu denli zinde tutma başarınızın ipuçlarını sizden dinleyerek, röportajımızı sonlandırmak isteriz.

Göreve geldiğimiz günden beri önce insan önce emek dedik üyelerimizin emeğine önem verdik

Hizmet iş Sendikası İstanbul beş nolu Şube başkanı olarak aynı zamanda HAK-İŞ il başkanı olarak göreve geldiğimiz günden beri önce insan önce emek dedik üyelerimizin emeğine önem verdik. Mevcut haklarının muhafazası ve yeni hakların ilavesi için azami derecede gayret gösterdik. Bunları başarmanın en En büyük etkinin takım çalışması olduğunu ifade etmek isterim. Yönetim kurulumuzla iş yeri temsilcilerimizle ve komitelerimizle bir ahenk içerisinde çalışmanın ürünü olarak görüyorum.

Başkanlığa büyük bir teveccühle seçildiğiniz ve üstelik 2020’nin son aylarına girdiğimiz şu günlerde, 2021de gündeminizde olacak temel konular, hedefler ve emekçiler lehine üretmeyi düşündüğünüz politikaları dinlemek ve okurlarımızı aydınlatmanızı isteriz.

Artık üyelerimiz bir şahıs firmasının personelleri değil kamu kurum ve kuruluşlarının personelidir

Öncelikle 2020’de gerçekleştirdiğimiz kongre öncesinde yaklaşık geride bıraktığımız dört yılı değerlendirdik bu dört yıl çalışma hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle taşeron diye tabir edilen şahıs firması elemanlarımızın kamuda bit ve kit olmak üzere çalışmalarının önünü açılmasında büyük çaba sarf ettik. hak iş konfederasyonu muzun bu konuda büyük emeği vardır. Artık üyelerimiz bir şahıs firmasının personelleri değil kamu kurum ve kuruluşlarının personelidir ve bugün bir sendikaları vardır ve toplu iş sözleşmesine sahiptirler. Bu önemli bir kazanımdır.

İnşallah 2020 den sonra aktif üyelik, daha yüksek refah seviyesine ulaşmış bir toplu iş sözleşme ile ve ülkemizin kalkınmasına önemli derecede katkı sunarak hem iş yerlerimizin hem de ülkemizin huzur ve barışını sağlanmasında katkıda bulunacağız. Sonuç olarak özellikle dezavantaj olarak gördüğümüz engellilerimiz, kadın üyelerimiz ve istihdamla mücadele konusunda hassasiyetimiz bugüne kadar hep olmuştur bundan sonra da olmaya devam edecektir.