Tarım Sigortaları Ülkemizin Can Simididir
Tarım sigortaları konusunda üreticinin ve çiftçinin bilinçlenme ve sigortalılık düzeyi artışı konusunda halen beklenen ivme yakalanamadı. Bu konuda devletin aldığı tedbirler, TARSİM ve Sigorta Şirketlerinin yürüttüğü kampanyalar ve destekler de maalesef istenen sonucu vermiyor.
Tarım Sigortaları Ve Yeni Kurulan Sigorta Şirketlerine Tavsiyelerim
Tarım sigortaları konusunda uçtan-uça deneyimli olan birisi olarak mevcut sigorta şirketlerinin politikalarında değişikliğe yönelik öneri geliştirmek biraz eksik ya da geç kalmış olacak. Bu nedenle yeni kurulan sigorta şirketlerine Tarım Sigortaları konusunda özel tavsiyelerim olacak.
- Tarım Sigortaları konusunda ki potansiyel bölgeleri iyi araştırmaları çok önemli.
- Bu bölgelerde acentelerin desteklenmesi ve motive edilmesi sürdürülebilir bir üretim için olmaz ise olmazdır.
- Tarım sigortaları teknik, operasyon ve tahsilat sürecinde apayrı bir süreç kurmalarında yarar var. Tüm branşarla harmanlanmış bir proses tarım sigortalarına denk gelemeyeceği için mutlaka ayrı bir yapılanma olması şart.
- En önemlisi ise çiftçi ve üretici ile her zaman sıcak temas kurulmalıdır. İster hasar ister tahsilat süreci olsun, hiç fark etmez her aşamada müşteri ile sıcak temas kurularak sorunların çözümü sağlanmalıdır. Karşımızda ki tüketicinin çiftçi olduğu unutulmadan, onların duygusal dünyasına hitap eden bir iletişim yöntemi geliştirilmesi zorunluluktur.
Tarım Sigortaları konusunda kısa kısa yazmaya devam edeceğim. Zira oldukça önemli olan bu branşın halen yeterince ilgi görememesi bir meslek uzmanı olarak beni de son derece üzmeye devam etmektedir.
Tarım sigortaları ülkemizin can simididir. Bunu unutmayalım