Dolar 34,2764
Euro 37,0675
Altın 2.999,82
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Pandemi Kredisi Veren Bankalar

Pandemi Kredisi Veren Bankalar
9 Ocak 2021 19:17

Gün geçtikçe pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntılar artmaktadır. Bu sıkıntılar sonucunda ise insanlar faiz oranları düşük pandemi kredisi ihtiyacı duymaktadır. Bu sebeple Pandemi kredisi veya pandemi döneminde uygun koşullarda destek kredileri veren Ziraat Bankası, Halk Bankası kampanyalarını inceleyeceğiz.

Pandemi Kredisi Veren Bankalar Hangileri

Pandemi Kredisi Veren Bankalar Hangileri
Pandemi Kredisi Veren Bankalar Hangileri

Pandemi Kredisi Veren Bankalar: Pandemi sürecinde devlet bankaları başta olmak üzere bütün bankalar faizsiz ve faiz oranı düşük krediler ile halka destek için hizmet vermektedir. Pandemi kredisi olarak adlandırdığımız bu krediler hakkındaki bütün detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Bireysel ve ticari olarak verilen pandemi kredilerinin sağladığın en büyük avantaj ödeme kolaylığıdır. Bu durum her banka için geçerli olmasa da Halkbank ve birkaç banka verdikleri kredi için ilk 6 ay herhangi bir ödeme istememektedir. Altı ay sonra ödemeye başladığınız bu kredilerden bireysel ve esnaf olarak faydalanmanız mümkün.

Pandemi Kredisi Halkbank Esnaf Destek Kredisi

Pandemi Kredisi Halkbank Esnaf Destek Kredisi
Pandemi Kredisi Halkbank Esnaf Destek Kredisi

Pandemi Kredisi Halkbank Esnaf Destek Kredisi: Pandemi süresince en çok maddi sorun yaşayanlar şüphesiz esnaflardır. Özellikle küçük işletmelerdeki kapanış oranı oldukça yüksektir. Halbank ise esnaflara destek paketi oluşturmuştur. Bu destek paketinde esnaflara 25 bin TL nakit kredi verirken 25 bin TL’ye kadar limitli kredi kartı sunulmaktadır. Verilen kredide faiz oranları oldukça düşük olup bazı işletmeler için faiz bulunmaktadır. İlk 6 ay ödemesiz olarak faydalanabileceğiniz pandemi kredisi üç yıla kadar taksitlendirme fırsatı.

25 TL limitli kredi kartında ise ilk üç ay ödeme erteleme imkanı bulunmaktadır. Sonrasında ise aylık yüzde 0.95 gibi düşük faiz uygulanmaktadır. Herhangi bir işleminizde 12 aya kadar taksit imkanı olduğunu unutmamak gerek. Bankanın anlaşma sağladığı tedarikçilerle çalışmanız halinde özel limit belirlenmektedir. Bu tedarikçileri öğrenmek için Halkbank şubesini ziyaret edebilirsiniz. Bu pandemi kredisinden faydalanmak için gerekli belgeler şu şekildedir:

  • Vergi levhası
  • Nüfus cüzdanı
  • Esnaf oda kayıt zorunluluğu
  • Sicil belgesi

Esnaf oda kaydı ve sicil belgenizi başvuru için götürmenize gerek yoktur. Online olarak sistemde gözükeceğinden dolayı bu şartı karşılamanız yeterli olacaktır.

Pandemi Kredisi Ziraat Bankası Bireysel 10 Bin TL Kredi Desteği

Pandemi Kredisi Ziraat Bankası Bireysel 10 Bin TL Kredi Desteği
Pandemi Kredisi Ziraat Bankası Bireysel 10 Bin TL Kredi Desteği

Pandemi Kredisi Ziraat Bankası Bireysel 10 Bin TL Kredi Desteği: Pandemi sürecinde bireysel müşterilerine destek amacıyla “temel bireysel ihtiyaç kredisi” imkanı sunan Ziraat bankası, yaptığı açıklamada 3 bin liradan 10 bin liraya kadar kredi imkanı sunacağını belirtti. Paylaşılan örnek ödeme tablosu şu şekildedir:

Kredi MiktarıÖn Ödemesiz SüreToplam VadeTaksit ÜcretleriYıllık Faiz Oranı
3.000 TL6 Ay36 Ay113 TL8,13
5.000 TL6 Ay36 Ay188 TL8,13
7.500 TL6 Ay36 Ay282 TL8,13
10.000 TL6 Ay36 Ay376 TL8,13
Pandemi Kredisi Ziraat Bankası Bireysel 10 Bin TL Kredi Desteği

kaynak: https://www.ziraatbank.com.tr

Temel İhtiyaç Kredisine Nasıl Başvurabilirim?

Kamu bankaları tarafından verilen temel ihtiyaç kredisi başvuruları internet üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda sıraladığımız bankalardan herhangi birinin resmi web sitesini ziyaret ederek yer alan başvuru formunu doldurması yeterli olacaktır. Bu forumda sizden T.C. kimlik numarası, vade tutarı, talep edilen tutar ve iletişim numarası gibi bilgiler istenmektedir. Temel ihtiyaç kredisi veren bankalar şu şekildedir:

  • Ziraat Bankası
  • Halk Bankası
  • Vakıfbank

Temel İhtiyaç Kredisi Başvuru Sonuçları

Yukarıda sıraladığımız bankalardan sadece bir tanesine başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır. Yaptığınız başvuru bankanın yoğunluğuna bağlı olarak en kısa süre içerisinde sonuçlanmaktadır. Sonuç ise başvuru formunda iletişim kısmında yazdığınız cep telefon numarasına gönderilir. Herhangi bir bilgilendirme mesajı almadıysanız başvuru yaptığınız bankanın şubesine giderek veya müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.

En Düşük Faizli İhtiyaç Kredisi

Pandemi kredilerinden faydalanamayan bireyler ise diğer bankaların sunduğu düşük faizli kredilerden faydalanabilirler. Güncel olarak 36 aya kadar vade imkanı sunan ve en düşük faiz orana sahip banka QNB Finansbank’tır. %1,41 faiz oranıyla 36 aya kadar ihtiyaç kredisinden faydalanmanız mümkündür. Artı olarak 3 ay kredi erteleme hakkı da sunulmaktadır.

QNB Finansbank’ın hemen arkasında % 1,45 faiz oranıyla TEB yer almaktadır. CEPTETEB uygulaması ile hızlı bir şekilde kredi başvurusu yapabileceğiniz Türkiye Ekonomi Bankasında kredi erteleme bulunmamaktadır. Diğer bankalar ve faiz oranlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Türkiye İş Bankası: %1,50 faiz oranı
  • İNG Bank: 1,54 faiz oranı
  • Garanti BBVA: %1,84 faiz oranı
  • DenizBank: %2,12 faiz oranı
  • Yapı Kredi Bankası: 2,21 faiz oranı

Bu faiz oranları kişinin kredi notuna bağlı olarak farklılık göstereceğinden dolayı çalışmak istediğiniz bankanın en yakın şubesine giderek net bilgi almalısınız. Türkiye’de faaliyet gösteren Bankalar listesi, ayrıca Bankaların swift kodu ve Bankaların EFT kodu için ilgili konumuzu okuyabilirsiniz.