Dolar 34,5492
Euro 36,2918
Altın 2.918,52
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 11°C
Az Bulutlu
İstanbul
11°C
Az Bulutlu
Sal 11°C
Çar 13°C
Per 14°C
Cum 15°C

Kredi Kartı Borçlarına Kesin Çözüm Nedir?

Kredi Kartı Borçlarına Kesin Çözüm Nedir?
22 Mayıs 2021 18:44

Kredi kartı borçlarına kesin çözüm nedir? Kredi kartı borcu neden büyür? Kredi kartlarında borçlar birikmemesi için ne yapılmalıdır? Yapılandırma nedir?

Nakit para kullanımından daha yaygın biçimde kullanılan kredi kartları bilinçli kullanıldığı sürece yararlı bir uygulamadır. Ancak hesap kesim tarihi ve son ödeme tarihi gibi tarihlere dikkat etmeli kredi kartlarını doğru kullanmalıdır.

Kredi Kartı Borcu Neden Büyür?

Kredi Kartlarında Borçlar Birikmemesi İçin Ne Yapılmalıdır
Kredi Kartlarında Borçlar Birikmemesi İçin Ne Yapılmalıdır

Kredi kartları paraya oranla kullanımı daha pratik, zamandan kazandıran, daha güvenli bir sistem olarak yaşamımıza girmiştir. Pek çok kişi kredi kartı kullanmayı abartmış birden fazla kredi kartı alarak kartların geri ödeme tarihlerini takip edemez duruma dahi gelmişlerdir. Yapılan en büyük hata ise geri ödemeleri aksatarak eklenen faizlerle birlikte artan borçların diğer kartlarla kapatılması, dolayısı ile anı kurtarmak olarak adlandırabileceğimiz zincirleme hatalarla karşı karşıya kalınmasıdır.

Kredi Kartlarında Borçlar Birikmemesi İçin Ne Yapılmalıdır?

Kredi kartı kullanan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Öncelikle bankalardan kredi kartı talep ettiğinizde ödeme gücünüzü aşan miktarda limit talep etmemelisiniz. Ayrıca bankalar sık sık limit artırma teklifinde bulunsalar da kabul etmemelisiniz. Kredi kartı kullanmaya başladığınızda bazı tarihlere aşırı özen göstermelisiniz. Kredi kartının hesap kesim tarihi ve son ödeme tarihi çok önemlidir. Çünkü, hesap kesim tarihinin yaklaştığı tarihlerde kredi kartınızı çok mecbur kalmadıkça kullanmamalısınız. Hesap kesim tarihinden sonra yapacağınız alışverişler borcunuzu otomatik olarak 1 ay erteleyeceğinden geri ödemelerinizde zorlanmazsınız. Son ödeme tarihi kesinlikle atlanmamalı, geri ödeme yapılmalıdır. Aksi durumda gecikme faizi de eklenerek borcunuz katlanacaktır. Yapılan en büyük hata ise borcu borç ile kapatmak için farklı bankalardan kredi kartı ya da kredi alarak borç kapatma yöntemidir.

Kredi Kartı Borçlarına Kesin Çözüm

Kredi Kartı Borçlarına Kesin Çözüm
Kredi Kartı Borçlarına Kesin Çözüm

Kredi Kartını hatalı kullanmanız sizi zor duruma sokacaktır. Hatta borcu borç ile kapatmak gibi yeni hatalar zinciri ile mağduriyetiniz hiç bitmeyerek devam edecektir. Bunun için tek ve en doğru olan çözüm Borçlarınızın yapılandırılmasıdır.

Yapılandırma Nedir?

Bankanız borcunuzu vadeye yayarak geri ödemelerinizde kolaylık sağlayabilir. Bunun için bankanıza giderek yetkili kişiden bilgi alıp borcunuzu minimum faiz ile yapılandırabilirsiniz.

Bir taraftan kredi kartının birikmiş olan borçlarını yapılandırma ile belirlenen miktarın verilen vadede ödenmesi devam ederken, farklı bankalardan yeni kartlar çıkararak benzer hatalara kapı aralamamalısınız.

Yapılandırma işlemi hangi bankaya borçlu iseniz o banka ile yapmanız tavsiye edilse de farklı bankalar üzerinden de yapılandırma yapmanız mümkündür. Bunun için önce borçlu olduğunuz banka ile konuşup en düşük faizle yapılandırma hesabı yapmalısınız. Farklı bankalardan da faiz oranı miktarını öğrenip mukayese ederek karar vermeniz gerekmektedir.

Yapılandırma konusunda aylık geri ödemeleriniz sizi tekrar sıkıntıya sokmayacak miktarda olmalı, mümkün olduğunca uzun vadeye yayılacak şekilde düzenlenmelidir. Gerçi vade uzadıkça faiz oranı da artacağından burada yetkili kişinin inisiyatifi de ön plana çıkabilmektedir.