Dolar 34,2400
Euro 37,0704
Altın 3.017,50
BİST 8.919,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Saç Diplerimde Kabuklar Var Nasıl Geçiririm?

Saç Diplerimde Kabuklar Var Nasıl Geçiririm?
28 Haziran 2021 17:38

Saç diplerimde kabuklar var nasıl geçiririm? Kafa derisindeki kabuk nasıl geçer? Saç derisinde oluşan kabuklanma için yapılabilecek doğal yöntemler.

Saç diplerimde kabuklar var nasıl geçiririm? Saç, bir kişinin estetik güzelliğini simgeleyen en önemli unsurlardan biridir. Ancak çevresel veya yapısal faktörlere bağlı olarak kafa derisindeki kabuk, bazı durumlarda ortaya çıkabilecek bir sorun olabilir. Genellikle bir cilt hastalığı olarak kabul edilen kafa derisindeki kabuk, saç sağlığına zarar verir ve saçın bakım gerektirmeyen görünmesini sağlar.

Kafa Derisindeki Kabuk Nasıl Geçer?

Kafa Derisindeki Kabuk Nasıl Geçer
Kafa Derisindeki Kabuk Nasıl Geçer

Kafa derisinde oluşan kabukları önlemek için önce kabuğa yol açan faktörleri belirlemek gerekir ve bunu yapmak için önce bir uzman doktora danışılmalıdır. Kabuk, yukarıda belirtilen cilt hastalıklarından kaynaklanıyorsa, uygun tedavi yöntemi takip edilecektir. Bunun ötesinde, kafa derisinin soyulmasını önleyecek bazı yöntemler:

  • Kortizon steroid kremleri, bu hastalığın tedavisinde etkili olduğu kanıtlanmış bir tedavidir.
  • İlaçlı şampuanlar ayrıca kafa derisi kabuğunu ve kafa derisi dökülmesini tedavi etmek için kullanılan etkili ürünlerdir.
  • Kafa derisindeki kabuk bir mantardan kaynaklanıyorsa bir antifungal ilaç ve alerjiden kaynaklanıyorsa bir antihistaminik kullanmak yararlıdır.
  • Kimyasal içerikli şampuanlar da kafa derisinin kabuğuna neden olabilir. Bu nedenle, doğal malzemelerle şampuanların kullanımına dikkat etmeniz gerekir.
  • Kafa derisinde kabuk oluşumunu önlemek istenirse, saçlar kirli bırakılmamalı, haftada en az 3 kez yıkanmalıdır.

Saç Derisinde Oluşan Kabuklanma İçin Yapılabilecek Doğal Yöntemler

Saç Derisinde Oluşan Kabuklanma İçin Yapılabilecek Doğal Yöntemler
Saç Derisinde Oluşan Kabuklanma İçin Yapılabilecek Doğal Yöntemler

Kafa derisinde kabuğun önlenmesi veya geçmesi için birkaç doğal yöntem vardır. Bu doğal yöntemler, kabuk ciddi bir tıbbi durumdan kaynaklanmazsa etkili olabilir. Ancak bu doğal yöntemleri kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Jojoba Yağı

Jojoba yağı kafa derisinin kabuğunu iyileştirir ve kafa derisine rahatlama sağlar. Saç derisinde bulunması gereken yağların dengesini sağlayarak saçınızı nemlendirir. Ayrıca, antifungal özellikleri vardır. Yatmadan önce masaj yaparak saçın altına biraz jojoba yağı sürün. Bütün gece bu şekilde bekledikten sonra saçlarınızı sabah ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Hint Leylağı

Hint leylakları, kafa derisi problemlerinde etkili olan başka bir üründür. Enfeksiyonu önleyen ve iyileşme sürecini hızlandıran bakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Kaşıntıyı azaltmada da çok etkilidir. Birkaç dakika boyunca iki bardak suda bir avuç Hint leylak yaprağı kaynatın. Yaprakları çıkarın ve suyun donmasını bekledikten sonra saçınıza uygulayın.

Zeytinyağı

Zeytinyağı ayrıca saç derisinin kabuğunu doğal nemlendirici özelliği ile tedavi eder. Masaj yaparak saçınızın altına az miktarda zeytinyağı uygulayabilirsiniz. En az 2 saat bekledikten sonra saçlarınızı doğal malzemelerle şampuan ve ılık suyla yıkayabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi doğal olarak saç derisindeki pH seviyelerini dengeleyerek saç derisi problemlerini tedavi eder. Eşit miktarda elma sirkesi ve su karıştırın, saçın altına dökün ve 15 dakika bekleyin. Sonra saçınızı ılık suyla durulayın.