Dolar 34,2794
Euro 37,1302
Altın 3.010,15
BİST 8.872,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri

Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri
5 Ocak 2022 15:06

Türkiye Bankalar Birliği TBB tarafından “Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri” başlıklı e-kitap yayınlandı. Yayınlanan e-kitap ile, internet ortamından dolandırıcılardan korunmak için nelere yapılabilir? Dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Hangi önlemler alınabilir? Bütün bunlar toplumu bilgilendirmek için detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri TBB e-kitap
Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri TBB e-kitap

Türkiye Bankalar Birliği TBB tarafından “Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri” başlıklı e-kitap için yapılan açıklama:

Türkiye Bankalar Birliği, son yıllarda dijital kanalların kullanımının yaygınlaşmasına da bağlı olarak artan dolandırıcılık eylemleri hakkında farkındalık oluşturulması ve bunlar için alınabilecek güvenlik önlemlerine ilişkin kamuoyuna bilgi verilmesi amacıyla “Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri” başlıklı bir e-kitap hazırlamıştır.

Bilinen çeşitli dolandırıcılık vakalarından detaylı örneklerin verildiği kitap, dolandırıcıların kullandığı yöntemlere dikkat çekerek, bu tür eylemleri tespit etmek ve karşılaşmamak için alınması gereken korunma önlemlerini anlatmaktadır.

Türkiye Bankalar Birliği’nin internet sitesine eklenen kitaba aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri TBB e-kitap
Dolandırıcılık Eylemleri ve Korunma Yöntemleri TBB e-kitap

www.tbb.org.tr/Content/Upload/Dokuman/7328/TBB-Dolandiricilik-Eylemleri-ve-Korunma-Yontemleri.html

Türkiye’de faaliyet gösteren Bankalar listesi, ayrıca Bankaların swift kodu ve Bankaların EFT kodu için ilgili konumuzu okuyabilirsiniz.