Dolar 34,2634
Euro 37,0816
Altın 2.997,13
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Levent Korkut: Asıl Kazanan Mesleğimiz Olacaktır

Levent Korkut: Asıl Kazanan Mesleğimiz Olacaktır
8 Kasım 2022 18:50

Levent Korkut: Seçimlerin Kazananı Kim Olursa Olsun, Asıl Kazanan Mesleğimiz Olacaktır

2022 yılı Ticaret Odalarında seçimler tüm hızıyla sürerken sigorta acentelerinin en üst örgütü niteliğinde olan TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut ile söyleşimize yer vermek istedik.

Levent Korkut ‘’Sözlerime başlarken öncelikle, mesleğimizin temel ve acil sorunlarının çözümünde SEDDK Başkanımız Mehmet Akif Ersoy bey başta olmak üzere üst kurmaylarının gösterdiği üstün gayret için teşekkür ederiz. Bizler için son derece önemli olan bu yaklaşımlar uzun vade de tüm sektör paydaşlarına örnek olacağına inanıyoruz’’

Seçildikleri ve göreve geldikleri ilk günden itibaren acentelerin güçlenmesi ve sektördeki rolünü kurumsallaştıran birçok işe imza attıklarını belirten Korkut, internet ve telefon sigortacılığı konusunda link gönderme ve sms ile müşteriyi yönlendirme şeklinde ki pazarlama yöntemlerini acenteler lehine çevirdiklerinin altını çizdi. Korkut, özellikle acentenin dişiyle tırnağıyla edindiği ve yıllardır emek vererek bünyesinde tuttuğu müşterilerin bir sms ile banka ya da internet kanalına gitmesinin önüne geçtiklerini vurguladı.

Korkut, son zamanlarda Trafik sigortaları konusunda bankaların, finans kurumlarının ‘’haksız yöntemlerle’’ acentelerin müşterilerine yönelik baskılarının artırıldığını yineledi. Bu baskının sonlandırılması konusunda yine SEDDK ve TSB yönetimleri ile bir araya geldiklerini belirten Korkut, bir nevi zorlama ya da yaptırım ile acentelerin müşterilerine yönelen bu tür girişimlerin ortadan kaldırılması için hep birlikte daha keskin bir mücadelenin önemine işaret etti.

Çoklu pazarlama kanallarının ekonomimiz için önemli bir gerçeklik olduğunu belirten Korkut, bu tür platformların sigortacılık yapma konusunda mutlak suretle acentelerle iş birliği yapmasının önemine değindi. Korkut, acentelerin asli işlerine, geçimlerini sağladıkları alanlara başka sektörlerin ele atmaya çalışmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Dijitalleşme Acente İle Yapılmalı

Ülkemizde covid19 ile beraber e-ticaretin artması ile beraber sigortacılık ve özellikle acentelerinde bu alanda değişim yaşadığı bilinen bir gerçek. Bu değişimin mutlak suretle ‘’acentenin temel haklarının saklı kalması’’ şartıyla hayata geçirilmesinin önemini belirten Levent Korkut, bunun aksine müsaade etmelerinin imkânsız olduğunu da belirtti.

İTO Seçimleri Belirleyici Unsur

2022 içerisinde Ticaret Odası Seçimleri ile beraber her ilde acente örgütlerinin de hareketlendiğine vurgu yapan Korkut, bu temayülün ülkemizde sigorta acentelerinin demokrasi kültürünün de sınanması olduğunu belirtti. Acentelerin sigortacılığın şah damarı olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini yineleyen Korkut, yakında gerçekleşecek olan İTO Seçimlerine değindi.

SEDDK ve TSB ile sorunları çözme noktasında ‘’iletişim bandı kuruldu’’

KORKUT, uzun yıllardır sektörün ve mesleğin yaşam mücadelesinde öncülük eden bir ekibin parçası olarak İTO seçimlerinin bu anlamda daha da önemli olduğunu vurguladı. Korkut, son yıllarda ‘’büyük bir bilek güreşi’’ ile elde ettikleri acente kazanımlarının devam etmesi, büyük bir politik strateji sayesinde oluşturdukları ve destek aldıkları bu atmosferin korunması için seçimlerde herkesi göreve davet etti. SEDDK ve TSB başta olmak üzere sektörün ana unsurlarını ‘’Acente Merkezli Sigortacılığın Kalkındırılması’’ misyonunda birleştirdikleri bir dönemde bu iklimi bozmaya kimsenin lüksü yok diyerek sözlerinin altını çizdi.

Levent Korkut, Acentenin gerçek ve samimi sesi olan ‘’Acentelerin Sesi’’ platformu çatısı altında tüm acenteleri oy vermeye davet ederek sözlerine son verdi.