Doğuş Teknoloji, Siber Güvenlik Tecrübesini Azerbaycan Sigorta Sektörü ile Paylaşacak
Siber güvenlik teknolojilerini müşterilerine sunduğu profesyonel destek ile birleştirerek siber tehditlere karşı daha dirençli hale gelmelerini sağlayan Doğuş Teknoloji, siber güvenlik yatırımlarının sigortacılık sektöründe büyük önem taşıdığını vurguluyor. Doğuş Teknoloji Operasyonları ve Siber Güvenlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Gözener, “Dijital dönüşümün hızlanması ve internet kullanımının artması ile siber tehditlerin sayısı ve karmaşıklığı da arttı. Sigortacılık sektörü, müşteri bilgileri, finansal veriler ve diğer hassas bilgilerin yer aldığı bir alan olduğu için siber güvenlik, bu sektör için hayati bir öneme sahip. Dolayısıyla çağın gerektirdiği çeviklikte bir vizyona sahip olmak oldukça kritik…” diyor. Azerbaycan Merkez Bankası’nın desteğiyle 16 Nisan’da Azerbaycan’da gerçekleştirilecek olan Insurtech Zirvesi’nde yer almaya hazırlanan Doğuş Teknoloji, dijitalleşmenin en önemli unsurlarından olan siber güvenliğin, Azerbaycan sigorta sektöründe hangi stratejilerle ele alınması gerektiğinin ipuçlarını paylaşacak.
Dijitalleşme sürecinde, özellikle güvenlik ve veri gizliliği, dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri haline geldi. Doğuş Teknoloji, proaktif bir siber güvenlik yaklaşımının gelecekte daha fazla önem kazanacağına inanıyor ve potansiyel tehditleri öngörerek değerlendirmenin olası riskleri minimize edeceğini vurguluyor. Siber saldırganların sürekli olarak yeni yöntemler geliştireceği ve tehditlerin karmaşıklığının artacağını da göz önünde bulunduran Doğuş Teknoloji, müşterilerinin siber güvenlik stratejilerini geliştirerek, vizyoner bir hizmet verdiklerini vurguluyor.
Siber Güvenlik, Sigortacılık Sektörü İçin Kritik Öneme Sahip!
Sigortacılık sektörü, müşteri bilgileri, finansal veriler ve diğer hassas bilgilerin yer aldığı bir alan, bu nedenle siber güvenlik, bu sektör için hayati bir öneme sahip. Siber saldırılar, sigorta şirketlerinin operasyonlarını ciddi şekilde aksatabilir, müşteri verilerinin çalınması veya zarar görmesi durumunda ise yasal sorumluluklarla karşı karşıya bırakabilir. Bu nedenle, sigortacılık şirketleri için güçlü bir siber güvenlik altyapısı oluşturmak, sürekli olarak güvenlik önlemlerini güncellemek ve çalışanlarını güvenlik konusunda eğiterek farkındalık yaratmak, müşteri güveni ile kurum itibarı için büyük önem taşıyor.
Azerbaycan Merkez Bankası’nın desteğiyle 16 Nisan’da Azerbaycan’da gerçekleştirilecek olan ve Azerbaycan’da sigorta sektörünün teknoloji odaklı dönüşümünün ve yeniliklerinin ele alınacağı Insurtech Zirvesi’ne katılmaya hazırlanan Doğuş Teknoloji, dijitalleşmenin en önemli unsurlarından olan siber güvenliğin, Azerbaycan sigorta sektöründe hangi stratejilerle ele alınması gerektiğinin ipuçlarını paylaşacak.
Sigorta endüstrisindeki dijitalleşme trendlerinin ve fırsatlarının da masaya yatırılacağı etkinliğe güç katacak şirketlerden olan Doğuş Teknoloji’nin Teknoloji Operasyonları ve Siber Güvenlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Gözener, zirvede şirketin Türkiye ve farklı coğrafyalarda dijital dönüşüm ve siber güvenlik alanında ortaya koyduğu vizyonu ve gerçekleştirdiği çalışmaları anlatacak. Gözener, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtiyor: “Siber güvenlik dijitalleşmenin en önemli unsurlarından biri ve şirketlerin sürdürülebilir karlılığına ve itibarına doğrudan etki ediyor. Dijital dönüşümün hızlanması ve internet kullanımının artmasıyla birlikte, siber tehditlerin sayısı ve karmaşıklığı da arttı. Bu nedenle şirketlerin yaşam döngülerini düşündüğümüzde sağlıklı bir ilerleme için siber güvenlik konusunda ciddi adımlar atılması gerekiyor. Dijital dönüşüm alanında Türkiye başta olmak üzere dünyada pek çok farklı projelerden elde ettiğimiz bilgi birikimini hem yürüttüğümüz projeler hem de katıldığımız sektörel etkinlikler kapsamında kardeş ülkemiz Azerbaycan ile her dönem paylaşmaya çalışıyoruz. Azerbaycan Merkez Bankası’nın desteğiyle düzenlenecek Insurtech etkinliğinde yer alarak Azerbaycan’ı dijital dönüşüm sürecine destek vermeye devam edeceğiz.”