Dolar 34,2606
Euro 37,1138
Altın 3.015,90
BİST 8.852,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Ekonomide Zorlu Süreç ve Haksız İthamlar

Ekonomide zorlu süreçler ve haksız ithamlar, bireyleri ve şirketleri derinden etkiliyor. Bu içerikte, ekonomik dalgalanmaların nedenleri ve sonuçları ile karşılaştığımız haksız suçlamalara dair derinlemesine bir analiz sunuyoruz.

Ekonomide Zorlu Süreç ve Haksız İthamlar
7 Ağustos 2024 20:45

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Başkanların yaptığı ortak açıklamada, uygulanan ekonomik programa duyulan desteğin altı çizildi. “Artan küresel ve bölgesel risklerle birlikte, ekonomimiz oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Para politikaları ve finansal istikrar anlamında atılan adımları destekliyor, enflasyonla mücadelede kalıcı sonuçların bir an önce alınmasını umuyoruz” şeklinde başlayan mesajda, “Çünkü fiyat istikrarı sağlanmadığında, rekabet gücümüzün nasıl düştüğünü, maliyetleri nasıl yönetemediğimizi ve bütçemizi nasıl oluşturamadığımızı hepimiz gözlemledik. Herkesin elini taşın altına koyması gereken bir dönemden geçtiğimize inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Devamında, “Bu zorlu süreçte, onlarca yılın emeği ve milyarlarca liralık yatırımla hayata geçirilen üretim kapasitemizin ve istihdamın korunması büyük bir önem arz etmektedir. Bunun için öncelikle ticari krediler üzerinde uygulanan büyüme sınırının kaldırılması ve böylelikle reel sektörde finansmana erişimin kolaylaştırılması gerekmektedir. Özellikle son 3-4 aydır sabit kalan kredilerin en az enflasyon oranında artmasına yönelik politikaların geliştirilmesi elzemdir.” denildi.

Ayrıca, “Şirketlere yönelik haksız ithamların yapıldığı” ifade edilen açıklama şöyle devam etti:

HAKSIZ İTHAMLAR YAPILIYOR

“Söz konusu şirketler, vergi mevzuatının gerekliliklerine uygun bir şekilde faaliyet göstermekte ve kayıt dışına kaymamaktadırlar. Bu şirketlerin birçoğu, yeminli mali müşavir ve bağımsız denetçi denetimlerinden geçmektedir. Ancak basında, vergi ve teşvik mevzuatını bilmeden, şirketlerin her birinin özel durumlarını ve tabi oldukları düzenlemeleri, indirim ve istisnaları dikkate almadan yapılan haberler, kamuoyunu yanıltmakta ve sanayi işletmelerinin itibarını zedelemektedir. Şirketlerimize yönelik bu haksız yorumların art niyetli bir yaklaşım olduğuna inanıyoruz.”