Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Beştepe’deki Kabine Toplantısı Sonrası Belediye Prim Borçları Açıklaması

Beştepe’de gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından, belediye prim borçlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Bu toplantının sonuçları, belediyelerin mali durumu ve çalışanların hakları açısından büyük bir öneme sahip.

Beştepe’deki Kabine Toplantısı Sonrası Belediye Prim Borçları Açıklaması
7 Ağustos 2024 21:00

Beştepe’deki Kabine Toplantısı Sonrası Açıklamalar

Beştepe’de gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle belediyelerin prim borçları ile ilgili olarak, şu ifadeleri kullandı:

BELEDİYELERİN PRİM BOÇLARI

Bakan Işıkhan, “Ödeme talebinde bulunan birçok belediye oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında yaptığı açıklamanın ardından, biz de bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Belediyelere, borçlarının yapılandırılması ve taksitlendirilmesi gibi çeşitli seçenekler sunabilmek için başvurular aldı. Bu başvuruların sayısının gün geçtikçe artacağına inanıyorum. Ancak, şu an için ortalama bir rakam belirtmek mümkün değil. Özellikle il müdürlüklerimiz aracılığıyla, birçok belediyemiz prim borçlarının yapılandırılması için bizlere ulaşmaktadır.” dedi.

Ayrıca, Bakan Işıkhan, “Ödeme sürecinde ilk olarak bildirimde bulunuyoruz. Ardından başvuruda bulunan belediyelerle birlikte, nasıl bir çözüm üretebiliriz ve nasıl taksitlendirme yapabiliriz konularında çalışmalar yürütüyoruz.” şeklinde eklemelerde bulundu.