Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması 2025

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması 2025, kadın girişimcilerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve desteklemek için düzenleniyor. Yenilikçi projelerinizi paylaşın, ilham verin ve ödüller kazanın! Katılmak için hemen başvurun.

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması 2025
8 Ağustos 2024 00:01

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması

Şubat 2025’te gerçekleşecek ödül töreni sonrasında kazananların açıklanacağı Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması, bu yıl da önemli ödüller sunuyor. ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’ ödülünü kazanan girişimciye 250 bin TL, ‘Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi’, ‘Türkiye’nin Teknolojide Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi’, ‘Türkiye’nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi’ ve ‘Türkiye’nin Kadın Kooperatifi’ kategorilerinin birincilerine ise 200 biner TL’lik ödül verilecek.

Kaya: Uzun Yıllardır Kadınların Güçlenmesi İçin Çalışıyoruz

Yarışmaya dair bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, “Garanti BBVA olarak Türkiye’de öncü olduğumuz Kadın Girişimci Programımız kapsamında uzun yıllardır kadınların güçlenmesi, potansiyellerini yansıtabilmesi ve sosyal ile ekonomik hayata daha fazla katılması için çalışıyoruz. 18 yıl boyunca kadının iş hayatına katılması ve ülkemizdeki kadın girişimciliği desteklemek amacıyla birçok ilke ve yenilik hayata geçirdik. 2006 yılından bu yana kadın girişimcilere verdiğimiz aralıksız destek, yıllar içerisinde başta bankacılık sektörü olmak üzere değişik alanlardaki şirketler tarafından örnek alınarak desteklerin artmasına vesile oldu. Finansman sağlama, eğitim verme, cesaretlendirme ve yeni pazarlara açılma gibi dört temel başlıkta ele aldığımız çalışmalarımızın en önemli ayağını Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması oluşturuyor. 2007’den beri, kadın girişimcilerin motivasyonlarının artması, cesaretlendirilmesi, “Ben de yapabilirim” duygusunu kazanmaları ve diğer kadınlar tarafından örnek alınmaları açısından katkıda bulunduğumuz bu yarışmaya bugüne kadar 45 bin başvuru aldık ve 70’in üzerinde kadın girişimciye ödül verdik” dedi.

“Motivasyonlarını da Artıyor”

Kaya, yarışmanın beş farklı kategoride kadın girişimcilerin işindeki başarısını ön plana çıkardığını belirterek, şöyle devam etti: “Yarışma, kadınların girişimleriyle sağladıkları ekonomik, teknolojik ve sosyal faydaların görünür olmasını sağlıyor. Kadın girişimcilerin çevrelerinde yarattıkları fark ve faydaya odaklanarak, girişimcilikteki başarılarını Türkiye’ye duyuran kadınların diğer kadınlara katkı sağlama konusundaki motivasyonlarını da artırıyor. Kadın girişimcileri ve kooperatifleri, büyük bir heyecanla gerçekleşen jüri değerlendirmesi sonucunda belirlediğimiz birincilerden biri olmak için Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na başvurmaya davet ediyoruz.”

Bezircioğlu: Kadın Girişimcilerin Cesaretini ve Yenilikçiliğini Ön Plana Çıkartıyor

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu ise “Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), kuruluşundan bu yana kadın girişimciliğini desteklemek, kadınların ekonomik olarak güçlenmelerini sağlamak ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla faaliyet göstermektedir. Bu amaçla gerçekleştirdiği projelerle 22 yılda 250 binden fazla kişiye istihdam etkisi yarattık. Garanti BBVA, Ekonomist dergisi ve KAGİDER iş birliğiyle 18’incisi gerçekleşecek ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’ da kadın girişimcilerin cesaretini ve yenilikçiliğini ön plana çıkarıyor. Türkiye’nin dört bir yanından katılacak kadın girişimcilerin hikâyeleri, yeni girişimcilere ilham kaynağı olacaktır. Kadın girişimciliğinin sürdürülebilir kalkınmaya olan etkisini görmek ve bu başarıları ödüllendirmek bizim için büyük bir mutluluk. Kadın girişimcilerin ekonomiye kazandırdığı değer, ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor. Yarışmaya katılacak tüm kadınlara başarılar diliyorum. Hep birlikte, kadınların gücünü daha da ileriye taşıyacağız” şeklinde konuştu.