Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Asya-Pasifik Piyasalarında Yükseliş ve Hindistan Verileri

Asya-Pasifik piyasalarında yükseliş trendi ve Hindistan verileri üzerine derinlemesine bir analiz. Ekonomik göstergeler, yatırım fırsatları ve bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi edinin.

Asya-Pasifik Piyasalarında Yükseliş ve Hindistan Verileri
12 Ağustos 2024 08:00

Asya-Pasifik Piyasalarında Yükseliş

Asya-Pasifik piyasaları, özellikle Japonya hisselerinde yaşanan sert satışların ardından, inişli çıkışlı bir haftanın ardından Pazartesi günü genel olarak yükseliş gösterdi. Yatırımcılar, Asya’da özellikle Hindistan’dan gelecek enflasyon ve sanayi üretimi verilerini dikkatle takip ediyor.

Ekonomistler, Hindistan’ın yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) enflasyonunun, bir önceki ay olan yüzde 5,08’den Temmuz ayında belirgin bir düşüşle yüzde 3,65 seviyesine inmesini bekliyor. Bu, Hindistan ekonomisinin enflasyonla ilgili olumlu bir gelişme kaydettiği anlamına geliyor.

Aynı zamanda, Hindistan’ın haziran ayı sanayi üretiminde de bir değişiklik öngörülüyor. Mayıs ayında yüzde 5,9 olan sanayi üretiminin, haziran ayında biraz düşerek yüzde 5,5 seviyesine gerilemesi bekleniyor.

  • Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,58 oranında yükseldi.
  • Güney Kore’nin Kospi endeksi ve küçük sermayeli Kosdaq endeksi her biri yüzde 1 değer kazandı.
  • Anakara Çin’in CSI 300 endeksi yatay bir seyir izlerken, Hong Kong’un Hang Seng endeksi erken işlemlerde yüzde 0,2 oranında kayıp yaşadı.
  • Japonya piyasaları ise tatil nedeniyle kapalı kaldı.