Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Fed Üyesi Michelle Bowman’dan Temkinli Mesajlar

Fed üyesi Michelle Bowman, ekonomik belirsizlikler ve para politikaları hakkında temkinli mesajlar veriyor. Piyasalardaki dalgalanmalar ve enflasyonun etkileri üzerine dikkat çekici değerlendirmelerini keşfedin.

Fed Üyesi Michelle Bowman’dan Temkinli Mesajlar
12 Ağustos 2024 10:30

Fed’den Temkinli Mesajlar

Piyasalarda yaşanan dalgalanmalara rağmen, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), acil ve sert faiz indirimi beklentilerine karşı temkinli bir yaklaşım sergilemeye devam ediyor. Fed üyesi Michelle Bowman, enflasyonda hala yukarı yönlü riskler olduğuna ve işgücü piyasasının gücünü koruduğuna dikkat çekerek, eylül ayında faiz indirimi için hazır olmadığının sinyalini verdi.

Bowman, Cumartesi günü Colorado Springs’te düzenlenen Kansas Bankacılar Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, enflasyondaki iyileşmelere vurgu yaparken, “Enflasyon hala komitenin yüzde 2 hedefinin rahatsız edici bir şekilde üzerinde,” şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, politika ayarlamalarını değerlendirirken temkinli bir duruş sergilemeye devam edeceğini belirtti.

Bowman, ABD’nin maliye politikası, konut piyasasındaki göç hareketleri ve jeopolitik risklerin fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı yaratabileceğini ifade etti. Fed’in tercih ettiği PCE enflasyonu ise haziran ayında yüzde 2,5’lik bir 12 aylık ortalamaya gerileyerek bazı Fed üyelerinin dikkatlerini fiyatlardan işgücü piyasasına yönlendirmesine yol açtı.

Bowman, işsizliğin yüzde 4,3’e yükselmesinin, işgücü piyasasının soğuma derecesini abartıyor olabileceğini de sözlerine ekledi. Para piyasaları, hafta başı itibarıyla eylül ayında Fed’in faiz indirimini tamamen fiyatlarken, bu yılın geri kalanında 100 baz puanlık bir indirim beklentisini de yansıtmaktadır.