Dolar 34,2606
Euro 37,1138
Altın 3.015,90
BİST 8.852,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Petrol Fiyatları ve Piyasa Analizi

Petrol fiyatları ve piyasa analizi üzerine güncel bilgiler. Fiyatların nasıl belirlendiği, piyasa dinamikleri ve gelecekteki trendler hakkında kapsamlı bir inceleme. Yatırımcılar için değerli ipuçları ve analizler.

Petrol Fiyatları ve Piyasa Analizi
13 Ağustos 2024 09:00

Petrol Fiyatları ve Piyasa Durumu

Brent petrol, önceki beş seansta neredeyse %8’lik bir artış kaydettikten sonra, varil başına yaklaşık 82 dolardan işlem görmekte. Öte yandan, ABD ham petrolünün fiyatı, yeniden 80 doların altına gerileyerek piyasalardaki belirsizliği artırdı.

ABD, İran’ın İsrail’e yönelik olası saldırı ihtimalinin giderek yükseldiğine ve bu durumun bu hafta içinde gerçekleşebileceğine dair endişeler taşımakta. Bu gelişmeler, zayıf tüketim sinyalleri ile birleşince, OPEC’in bu yıl ve gelecek yıl için talep tahminlerini aşağı yönlü revize etmesine yol açtı.

Ham petrol fiyatları, OPEC+ kesintilerinin sağladığı destekle birlikte ve hisse senetlerinin geçen haftaki düşüşten sonra toparlanmasıyla yıl boyunca ılımlı bir artış göstermekte. Salı günü ilerleyen saatlerde, Uluslararası Enerji Ajansı’nın piyasaya dair önemli bir rapor açıklaması bekleniyor; Çarşamba günü ise ABD’nin enflasyon verileri, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD’nin para politikalarına dair önemli ipuçları sunabilir.

IG Asia Pte.’den piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, “Gözler, Fed’in yaklaşmakta olan politika gevşeme yolunu belirlemek için yaklaşan ABD enflasyon verilerine odaklanacak.” dedi. Rong, ekonomik yavaşlamanın petrol talebine yansıyabileceği olasılığına da dikkat çekerek, “Sert iniş riskleri henüz tamamen ortadan kalkmış değil.” şeklinde uyardı.