Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Külçe Altın Fiyatlarındaki Artış ve Pazar Analizi

Külçe altın fiyatlarındaki son artışlar ve pazar analizi hakkında kapsamlı bilgi edinin. Yatırımcılar için önemli ipuçları ve piyasa trendleri ile birlikte, küresel ekonomik etkenleri keşfedin.

Külçe Altın Fiyatlarındaki Artış ve Pazar Analizi
13 Ağustos 2024 09:30

Külçe Altın Fiyatları ve Pazar Analizi

Külçe altın, Pazartesi günü %1,7 oranında bir artış gösterdikten sonra Asya piyasalarında ons başına 2.470 dolar civarında dengelendi. Bu yükseliş, güvenli liman talebinin artmasıyla ilişkilendiriliyor. Özellikle İran’ın bu hafta İsrail’e yönelik olası bir saldırı gerçekleştirebileceği yönündeki endişeler, metalin geçen ay ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşmasını destekledi.

ABD ve müttefikleri, İran’ın geçtiğimiz ay Tahran’da Hamas lideri İsmail Heniye‘ye düzenlenen suikasttan sonra bir misilleme yapabileceği ve bunun da daha geniş bir bölgesel savaşa yol açabileceği endişeleriyle hareket etmekte. Piyasalar, ayrıca Salı günü açıklanacak olan ABD üretici fiyat endeksi verilerine ve Çarşamba günü açıklanacak tüketici fiyatları endeksine hazırlanıyor. Bu veriler, Federal Rezerv’in enflasyonu kontrol altında tutarken resesyondan kaçınma çabalarının ne ölçüde başarılı olabileceğine dair önemli ipuçları sunacak.

Külçe altın, faiz indirimleri konusunda artan iyimserlik sayesinde bu yıl %20 oranında bir değer artışı yaşadı. Metalin fiyatını etkileyen diğer faktörler arasında, merkez bankalarından gelen büyük alımlar ve Çinli tüketicilerin güçlü talebi de yer almakta. Ayrıca, Orta Doğu’daki gelişmeler ile yaklaşan ABD seçimleri gibi artan jeopolitik riskler, altının güvenli liman varlığı olarak çekiciliğini daha da artırmakta.

Spot altın, Singapur saati ile 07:23‘te çok az değişim göstererek 2.474,77 dolar seviyesinde kaldı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi gününde %0,2 oranında bir yükselişin ardından yatay bir seyir izlemekte. Gümüş ve platin fiyatları sabit kalırken, paladyum fiyatlarında bir artış gözlemlendi.