Dolar 34,2606
Euro 37,1138
Altın 3.015,90
BİST 8.852,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Küresel Piyasalarda Toparlanma Çabaları ve Önemli Veriler

Küresel piyasalarda toparlanma çabaları ve önemli verileri keşfedin. Ekonomik göstergelerin etkileri, piyasa trendleri ve yatırım fırsatları hakkında derinlemesine analizlerle dolu bu içeriği kaçırmayın.

Küresel Piyasalarda Toparlanma Çabaları ve Önemli Veriler
14 Ağustos 2024 00:00

Küresel Piyasalarda Toparlanma Çabası

Küresel piyasalarda, geçen hafta yaşanan panik satışlarının ardından toparlanma çabaları devam ediyor. Bugün Asya Borsaları, Japonya’nın liderliğinde yükseliş kaydetti. Avrupa ve ABD vadeli endeksleri, bugünkü ABD enflasyon verisi öncesinde artış gösteriyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi, %1 oranında bir yükselişle geçen haftaki kayıplarını telafi etti. Ayrıca, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi de sınırlı bir artış gösterirken, Japonya’da Topix endeksi %2,6 oranında bir artış yaşadı. Öte yandan, Çin’deki Şanghay Borsası ise %0,2 oranında bir gerileme kaydetti.

Spot altın fiyatları da düşüş göstermekte. Dün 80 doları aşan petrolün varil fiyatı, bugün de İran’ın olası misillemelerine dair endişelerle bu seviyenin üzerinde seyrediyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, yaşanan çatışmanın İsrail’in kamu maliyesini olumsuz etkilediği gerekçesiyle, ülkenin kredi notunu bir kademe düşürdü.

Bugünün Önemli Verisi

Bugün ABD’de açıklanacak olan üretici enflasyonu verisi, yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. Bu veri, Federal Rezerv’in Eylül ayında faiz indirimi yapıp yapmayacağına dair önemli sinyaller verebilir. Sydney’deki Global X Management’ta yatırım stratejisti olan Billy Leung, “Düşük likidite ve yabancı çıkışlarını göz önünde bulundurarak, Asya’da kısa vadeli hareketlerde dikkatli olmak gerekir.” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.