Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

ZEW Ekonomik Güven Endeksi Ağustos 2023 Sonuçları

ZEW Ekonomik Güven Endeksi Ağustos 2023 sonuçları, ekonomik beklentiler ve piyasa dinamikleri hakkında önemli veriler sunuyor. Bu rapor, yatırımcılar ve ekonomistler için kritik bilgiler içeriyor.

ZEW Ekonomik Güven Endeksi Ağustos 2023 Sonuçları
14 Ağustos 2024 03:30

ZEW Ekonomik Güven Endeksi: Ağustos Ayı Sonuçları

Almanya merkezli Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW), kurumsal yatırımcılar ve piyasa uzmanlarının gelecek döneme yönelik beklentilerini ölçen ZEW Ekonomik Güven Endeksi’nin Ağustos ayı verilerini açıkladı. Bu verilere göre, Euro Bölgesi’nde Temmuz ayında 43,7 puan olan ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Ağustos’ta ciddi bir düşüşle 17,9 puana geriledi. Bu durum, endeksin bir önceki aya göre 25,8 puanlık bir azalma yaşadığını göstermektedir.

Piyasa analistleri, endeksin 35,4 puan seviyesinde olmasını bekliyorlardı. Ancak açıklanan verilerin, piyasa beklentilerinin oldukça altında kalması dikkat çekti. Endeks, en son Nisan 2020’de bu seviyelerde belirgin bir düşüş göstermişti. Bu düşüş, ekonomik görünüm ve para politikasına dair belirsizliklerin devam etmesinden kaynaklanmaktadır.

Diğer yandan, Euro Bölgesi durumu ile ilgili endeks ise 3,7 puan artış göstererek eksi 32,4 seviyesine ulaştı. Bu durum, piyasanın genel olarak iyileşmeye yönelik bir umut taşıdığını, ancak belirsizliklerin hala önemli bir engel teşkil ettiğini ortaya koyuyor.