Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Atlanta Fed Başkanı Bostic’in Ekonomik Görünümü ve Faiz Beklentileri

Atlanta Fed Başkanı Bostic’in ekonomik görünümü ve faiz beklentileri üzerine derinlemesine bir analiz. Ekonomik veriler, piyasa dinamikleri ve Bostic’in önümüzdeki döneme dair öngörüleri hakkında bilgi edinin.

Atlanta Fed Başkanı Bostic’in Ekonomik Görünümü ve Faiz Beklentileri
15 Ağustos 2024 03:30

Atlanta Fed Başkanı Bostic’in Ekonomik Görünümü

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, son ekonomik verilerin ABD Merkez Bankası’nın enflasyon hedefi olan yüzde 2’ye geri dönme konusunda “daha fazla emin” olduğunu ifade etti. Ancak, bu düşüşü desteklemek için “biraz daha fazla veri” görmeyi beklediğini de vurguladı.

Bostic, Atlanta’da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, enflasyon ile istihdam piyasası arasındaki risk dengesinin şu anda aynı seviyeye yakın olduğunu belirtti. Bununla birlikte, Fed’in faiz oranlarını çok erken düşürmekten kaçınması gerektiğine dikkat çekti. Eğer enflasyon yeniden hızlanırsa, faiz oranlarını artırmak zorunda kalacaklarını da sözlerine ekledi.

Bostic, “Kesinlikle emin olmak istiyoruz” diyerek, Mart ayından bu yana sürdürdüğü yıl sonuna kadar faiz indirimine hazır olacağı yönündeki duruşunu yineledi. “Beklemeye hazırım ama faiz indirimi geliyor… Geliyor,” dedi.

Finansal piyasalar, genel olarak Fed’in 17-18 Eylül tarihlerinde yapılacak toplantısında faiz oranlarını düşürmesini bekliyor. Bu, mevcut politika döngüsünde bu tür bir adımın atılacağı ilk durum olacak.

Bu yıl enflasyon, beklenenden daha güçlü bir başlangıç yaptı ve bu durum, Bostic gibi para politikası yapıcılarını faiz indirimlerinin ne zaman başlayabileceği konusunda beklentilerini yeniden değerlendirmeye zorladı. Ancak, son birkaç ayda enflasyon verilerinin iyileşmesi ve istihdam verilerinin bir miktar yumuşaması, bu durumu daha da karmaşık hale getirdi.