Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Uluslararası Enerji Ajansı’nın 2025 Petrol Talebi Tahmini

Uluslararası Enerji Ajansı, 2025 yılına kadar petrol talebiyle ilgili öngörülerini açıkladı. Bu rapor, küresel enerji piyasalarının dinamiklerini anlamak ve stratejiler geliştirmek için kritik bilgiler sunuyor.

Uluslararası Enerji Ajansı’nın 2025 Petrol Talebi Tahmini
15 Ağustos 2024 04:30

Uluslararası Enerji Ajansı’ndan Küresel Petrol Talebi Tahmini

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), zayıflayan Çin ekonomisinin küresel petrol tüketimi üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulayarak, 2025 yılı için petrol talebi tahminini aşağı yönlü revize etti. Paris merkezli bu kuruluş, Çin’in petrol talebinin Haziran ayında üst üste üçüncü ay için daralma gösterdiğini belirtiyor. Ayrıca, Çin’in ham petrol ithalatının sıkı önlemler ve kısıtlamalar nedeniyle son dönemde en düşük seviyelere gerilediği ifade ediliyor. UEA, Temmuz ayında da bu zayıf talebin devam edebileceğini öngörüyor.

Çin’in, salgın sonrası ekonomik canlanma döneminin etkilerinin azalmaya başlamasıyla birlikte, enerji tüketiminde bir yavaşlama görüldüğü dikkat çekiyor. Bununla birlikte, UEA, başta küresel benzin tüketiminin üçte birini elinde bulunduran ABD olmak üzere Batı ekonomilerinde güçlü bir talep artışı bekliyor. Bu durum, global petrol piyasasında dengelerin yeniden şekillenmesine yol açabilir.

Öte yandan, UEA, 2024 yılı için küresel petrol talebi büyüme tahminini ise değiştirmediğini açıkladı. Bu, piyasalardaki belirsizliklere rağmen bazı bölgelerdeki talep artışlarının sürdüğüne işaret ediyor. Enerji piyasalarının dinamikleri ve Çin’in ekonomik durumu, önümüzdeki dönemde petrol fiyatları ve arz-talep dengesi üzerinde önemli etkilere sahip olmaya devam edecek.