Dolar 34,2418
Euro 37,0780
Altın 3.013,52
BİST 8.882,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Dünya Bisiklet Endüstrisi Birliği’nde Murat Akgül Dönemi Başlıyor

Dünya Bisiklet Endüstrisi Birliği’nde Murat Akgül’ün liderliği başlıyor. Yeni dönem, bisiklet endüstrisinde yenilikçi projeler ve sürdürülebilirlik hedefleri ile dolu. Bisiklet tutkunları için heyecan verici gelişmeleri keşfedin!

Dünya Bisiklet Endüstrisi Birliği’nde Murat Akgül Dönemi Başlıyor
15 Ağustos 2024 09:00

Dünya Bisiklet Endüstrisi Birliği’nde Yeni Dönem: Murat Akgül’ün Seçimi

Dünya Bisiklet Endüstrisi Birliği (WBIA), yeni bir liderle yoluna devam ediyor. Bisiklet Endüstrisi Derneği (BİSED) ve Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, WBIA başkanlığına seçilerek önemli bir sorumluluğu üstlendi. Akgül, WBIA başkanlığının yanı sıra, Kasım 2023 itibarıyla Avrupa Bisiklet Endüstrisi Konfederasyonu (CONEBI) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürmeye devam edecek.

Akgül’ün yardımcılığını, dünya çapında tanınan bir marka olan Specialized Bisiklet’in Başkan Yardımcısı Bob Margevicius üstlenecek. WBIA Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri arasında Tayvan Bisiklet Birliği Başkanı Robert Wu ve Hindistan Bisiklet Üreticileri Birliği’nden Aditya Munjal da yer alıyor.

BİSED’in Küresel Duyurusu İçin Çalışmalar

Akgül, başkanlık göreviyle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye bisiklet sektörü ve BİSED’in dünya genelinde duyurulmasına katkı sağlamak benim için büyük bir mutluluk. Başkanlık sürecimde, küresel ortaklığımızda yeni bir aşama başlatmayı, operasyonları güçlendirmeyi, uluslararası ağları genişletmeyi ve derneğin küresel düzeyde pazar verileri çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyorum” dedi. Ayrıca, çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisikletin, ülkemizde ve dünya genelinde yaygınlaşması için Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere çeşitli uluslararası kuruluşlarla iş birliği yapmayı amaçladığını vurguladı.

WBIA’nın Misyonu ve Vizyonu

“Bisiklet endüstrisinin küresel sesi” olarak tanımlanan WBIA, yalnızca ulusal bisiklet endüstrisi derneklerini temsil etmekle kalmayıp, aynı zamanda bu endüstrinin gelişimi için de çaba sarf etmektedir. Birlik, bisikletin ve bisiklet endüstrisinin sürdürülebilir ve sağlıklı bir geleceğin temel bileşenleri olduğuna inanarak misyonunu belirlemektedir. Akgül’ün önderliğinde, WBIA’nın bu misyonunu daha da ileriye taşımak ve bisikletin toplumda yaygınlaşmasını sağlamak adına önemli projeler gerçekleştirilmesi hedefleniyor.