Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Katılımevim’den Yeni Katılım Bankası Kurma Başvurusu

Katılımevim, yeni katılım bankası kurmak isteyenler için başvuru sürecini başlatıyor. Detaylı bilgi ve gerekli belgelerle ilgili her şeyi öğrenmek için hemen web sitemizi ziyaret edin!

Katılımevim’den Yeni Katılım Bankası Kurma Başvurusu
16 Ağustos 2024 06:00

Katılımevim’den Yeni Bir Katılım Bankası Atılımı

Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ, finans sektöründeki yenilikçi yaklaşımını bir adım ileriye taşıyarak, yeni bir Katılım Bankası kurmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) başvuruda bulundu. Bu adım, şirketin sektördeki yatırımcı konumunu daha da güçlendirecek.

Şirket tarafından yapılan resmi açıklamada, kurulması planlanan yeni bankanın, Türkiye’nin stratejik sektörleri arasında yer alan tarım ve hayvancılık, sanayi ve üretim tesisleri, savunma sanayi ve madencilik gibi alanların finansman ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyeceği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Katılımevim Genel Müdürü Ahmet Özcan, şu ifadeleri kullandı: “Şirketimizin büyüme stratejileri doğrultusunda bankacılık alanında da faaliyet gösterecek olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Tasarruf finansman sektöründe edindiğimiz deneyim, yetkinlik ve referanslar ile ulusal pazarda etkin finansal çözümler sunmayı, ayrıca sektörde katma değerli bir Katılım Bankası geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda tüm başvurularımızı başarıyla tamamladık. Sürecin tamamlanmasının ardından, katılım bankacılığına yeni bir soluk ve dinamizm getireceğimize inanıyoruz.”

Bu gelişme, Katılımevim’in sektördeki rolünü güçlendirmesinin yanı sıra, yatırımcılara da daha fazla seçenek sunarak Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.