Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Türkiye Ekonomisi ve Diplomasi Gelişmeleri

Türkiye ekonomisi ve diplomasi alanındaki son gelişmeleri keşfedin. Global piyasalar, ticaret anlaşmaları ve uluslararası ilişkilerdeki değişimlerle Türkiye’nin stratejik rolünü analiz edin.

Türkiye Ekonomisi ve Diplomasi Gelişmeleri
18 Ağustos 2024 00:32

EKONOMİ VE FİNANS

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, önemli bir etkinlikte yer alacak. Okçular Vakfı tarafından düzenlenen 953. Yıl Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Etkinlikleri basın toplantısına katılarak, Tersane İstanbul’da çeşitli açıklamalarda bulunacak. Bu etkinlik, Türkiye’nin tarihi mirasını ve kültürel değerlerini pekiştirmek amacıyla gerçekleştiriliyor. (İstanbul/11.00-14.45)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haziran ayına ilişkin konut fiyat endeksi ile özel sektörün yurt dışı kredi borcu verilerini açıklayacak. Ayrıca, ağustos ayına ait piyasa katılımcıları anketinin sonuçları da kamuoyuyla paylaşılacak. Bu veriler, ekonomik gelişmelerin değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. (Ankara/10.00)

3- Türkiye İstatistik Kurumu, nisan-haziran dönemi yapı izin istatistikleri ile haziran ayı hizmet üretim endeksi verilerini açıklayacak. Bu istatistikler, inşaat sektörü ve hizmetler alanındaki gelişmeleri anlamak için kritik bir role sahip. (Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılar ve İsrail-Lübnan sınır hattındaki artan gerilim, uluslararası kamuoyunun dikkatle izlediği bir durum haline geldi. Bu konu, bölgedeki güvenlik ve istikrar açısından oldukça hassas bir noktayı oluşturuyor. (Gazze/Kudüs/Beyrut)