Dolar 34,2418
Euro 37,0780
Altın 3.013,52
BİST 8.882,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Yap-İşlet-Devret Projelerinde Vergi Artışı ve Kamu Yatırımları Üzerine Değerlendirmeler

Yap-İşlet-Devret projelerinde vergi artışlarının kamu yatırımları üzerindeki etkilerini derinlemesine inceliyoruz. Ekonomik sürdürülebilirlik, yatırım fırsatları ve kamu-özel işbirlikleri hakkında değerli değerlendirmelerle dolu bir içerik.

Yap-İşlet-Devret Projelerinde Vergi Artışı ve Kamu Yatırımları Üzerine Değerlendirmeler
18 Ağustos 2024 07:30

Yap-İşlet-Devret Projeleri Üzerine Değerlendirmeler

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, yap-işlet-devret projeleri çerçevesinde yüklenicilerin kurumlar vergisi oranındaki artışın, %25’ten %30’a çıkarılmasının sektörde yarattığı olumsuz etkileri değerlendirdi. Eren, bu durumun yatırımcı ve kreditörler arasında çatışmalara yol açabileceğine dikkat çekti. “Böyle durumlarda, yatırımcılar ile kredi verenler arasında ciddi bir sürtüşme ortaya çıkıyor. Daha da tehlikelisi, benzer yatırımların yeniden ihale edilmesi durumunda müşteri bulmakta zorlanabiliriz; çünkü maliyetlerin zaman içinde değişkenlik göstermesi caydırıcı bir unsur olabilir.” ifadelerini kullandı.

Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada, Eren, “Her sözleşme, iki tarafın mutabakatı ile tadil edilebilir. Ancak, devletin tek taraflı olarak ‘ben böyle değiştiriyorum’ demesi halinde, o projenin hem fizibilitesi hem de hukuki dayanağı sorgulanmaya başlar.” dedi.

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde, altyapı projeleri başta olmak üzere, kamu yatırımlarının henüz başlamamış olan projelerinin durdurulması gerektiği konusundaki görüşlerini de paylaştı. Eren, “Kamunun kendi bütçe imkanları doğrultusunda yatırım ihale edilmesi gerekmektedir. Eğer projelere aşırı sayıda ihale yaparak başlanırsa, o projelerin tamamlanması gereken sürelerde yeterli ödenek sağlanamayacağı için hem projelerin bitiş süreleri uzar hem de yeni projeler yeniden ihale edilip bütçeye ek yük oluşturur.” şeklinde konuştu.

Eren, “Kamuda öncelikli projelerin belirlenip bunların tamamlanması önemlidir. Çıkarılan yasa benim karşı çıktığım bir yasa değil, aksine bu yasa doğrudur; ancak yavaşlatılan ve durdurulan projelerin müteahhitlerine karşılıksız bir tasfiye etme hakkı tanınmalıdır. Aksi takdirde, projeleri taahhüt etmiş olan firmalara, ‘bu projeyi durdurun veya senede yalnızca 2 ay çalışacaksınız’ denmesi halinde, firmalar bu yükü kaldırmakta zorlanır.” diyerek, mevcut durumun sürdürülebilirliğine dikkat çekti.