Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

St. Louis Fed Başkanı Musalem’in Enflasyon ve Faiz İndirimine İlişkin Açıklamaları

St. Louis Fed Başkanı Musalem, enflasyon ve faiz indirimine dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomik durumu, piyasa beklentilerini ve gelecekteki stratejileri ele alarak yatırımcılar için yol gösterici bilgiler sundu.

St. Louis Fed Başkanı Musalem’in Enflasyon ve Faiz İndirimine İlişkin Açıklamaları
19 Ağustos 2024 00:07

St. Louis Fed Başkanı Musalem’in Açıklamaları

St. Louis Fed Başkanı Jorge Musalem, Louisville’de gerçekleştirdiği konuşmasında, enflasyonun Federal Reserve’in %2’lik hedefiyle uyumlu bir şekilde ilerlediğini vurguladı. Musalem, işgücü piyasasının artık enflasyon üzerinde önemli bir risk oluşturmadığını belirterek, “Benim açımdan iki görevimizin her ikisinde de riskler daha dengeli görünüyor. Bu nedenle, önümüzdeki toplantılara yaklaşırken, orta derecede kısıtlayıcı bir politika düzenlemesi yapmanın uygun olabileceği bir döneme yaklaşıyor olabiliriz.” ifadesini kullandı.

Musalem, böylece Fed’in 17-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan toplantısında faiz indirimini destekleyen yetkililer arasında yer aldığını da belirtmiş oldu. Önceki gün ABD’de açıklanan veriler, yıllık enflasyonun Temmuz ayında da yavaşladığını göstermişti. Piyasalarda, gelecek ay 25 baz puanlık bir faiz indiriminin beklenildiği yönünde yorumlar yapılmakta.

Geçen ay gerçekleştirilen Fed toplantısında, faiz oranlarında bir değişiklik yapılmazken, indirim sinyalleri verilmişti. Fed Başkanı Jerome Powell da yaptığı açıklamalarda, indirim için Eylül ayını işaret etmişti. Musalem, çok erken veya fazla bir faiz indiriminin beraberinde bazı riskleri getirebileceğini ve maliyetli olabileceğini dile getirdi.

Ekonomik görünümün genel olarak sağlıklı olduğunu ifade eden Musalem, ABD ekonomisinin yılın kalan kısmında %1,5 – %2 civarında bir büyüme göstermesini beklediğini söyledi. Ayrıca, bölgesel bir Fed Bankası’nın başına getirilen ilk Hispanik olan Musalem, bu görevine Nisan ayında başlamıştı.