Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Cropto Tarım Token’ları ile Tarımda Yenilikçi Yaklaşım

Cropto Tarım Token’ları ile tarımda devrim yaratın! Yenilikçi yaklaşımlar ve blockchain teknolojisi ile tarım süreçlerinizi optimize edin, verimliliği artırın ve sürdürülebilir bir gelecek için adım atın.

Cropto Tarım Token’ları ile Tarımda Yenilikçi Yaklaşım
27 Ağustos 2024 23:44

Cropto Tarım Token’ları ile Yenilikçi Bir Yaklaşım

Birol BOZKURT, Türkiye’de üretilen tarım ürünlerinin tokenizasyon sürecinde önemli bir rol üstlenmektedir. Cropto’nun kurucu ortağı Demir Aksoy, bu yeni teknoloji ile ilk aşamada buğday, arpa, mısır ve fındık gibi temel tarım ürünlerinin alım satım işlemlerine aracılık ettiklerini belirtti. Cropto’nun dünya genelinde büyük bir ilgi gördüğünü vurgulayan Aksoy, markanın Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere, Rusya, Çin, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur, Avustralya, Malezya, Endonezya ve Brezilya dahil olmak üzere toplamda 70’ten fazla ülkede marka tescilinin onaylandığını ifade etti.

Demir Aksoy, “Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir bölgede, tarımsal varlıklara dayalı ilk token ailesi olan Cropto’yu uzun ve titiz çalışmalar sonucunda oluşturduk.” diyerek, tarım sektörü ile blok zincir teknolojisini birleştiren projeler geliştirme hedeflerini dile getirdi. Aksoy, Cropto token’ların fiziksel ürünlere dayalı olması nedeniyle fiyat dalgalanmalarından daha az etkilendiğini ve yatırımcılara daha güvenli bir değer sunduğunu söyledi.

Ürün Rezervleri ve Gelecek Hedefleri

Cropto Tarım Token’ları olarak fiziksel ürün rezervlerini 1.000 tonun üzerine çıkardıklarına dikkat çeken Demir Aksoy, “Yıl sonuna kadar, Cropto Tarım Token’larımızın arkasındaki dayanak varlıkların minimum 5.000 ton olmasını hedefliyoruz.” dedi. Aksoy, 1 kg tarım ürünü karşılığında 1 adet Cropto Token oluşturulduğunu düşündüklerinde, yıl sonuna kadar piyasada hem lokal hem de global ölçekte minimum 5 milyon adet Cropto Token’ın dolaşımda olmasını beklediklerini belirtti.

Cropto Tarım Token’ları, küresel çapta tanınırlığını artırmak ve sektördeki konumunu pekiştirmek amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Bu ortaklık sayesinde, her iki marka da sektördeki varlıklarını güçlendirerek, inovasyon ve sürdürülebilirlik alanında önemli adımlar atmayı hedeflemektedir.