Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Volkswagen’in Elektrikli Araç Stratejisi: Batarya Üretim Tesisleri ve Yatırım Planları

Volkswagen’in elektrikli araç stratejisi, batarya üretim tesisleri ve yatırım planlarıyla geleceğin mobilitesine yön veriyor. Sürdürülebilir enerji çözümleri ve yenilikçi teknolojilerle otomotiv endüstrisinde devrim yaratmayı hedefliyor.

Volkswagen’in Elektrikli Araç Stratejisi: Batarya Üretim Tesisleri ve Yatırım Planları
28 Ağustos 2024 09:00

Haber Merkezi

Haber Merkezi

Avrupa ve dünya genelinde elektrikli araç talebinin yavaşlaması, otomotiv üreticilerini gelecek stratejilerini gözden geçirmeye zorlamış durumda. Geçtiğimiz yıllara nazaran, birçok insan artık elektrikli araçlara eskisi kadar ilgi göstermiyor. Bu durum, bazı markaların yatırımlarını içten yanmalı motor teknolojilerine kaydırma kararı almalarına neden oluyor.

VOLKSWAGEN’DEN BATARYA KARARI

Volkswagen yöneticisi Thomas Schmall, Avrupa ve Amerika’da planlanan batarya üretim tesislerinin ölçeklerinin küçüleceğini duyurdu. Schmall, “Fabrikaların genişlemesi, elektrikli otomobiller için pazarın nasıl geliştiğine bağlı olacak.” şeklinde bir açıklama yaptı. Volkswagen, 2021 yılında, 2030 yılına kadar 240 GWh’lik bir pil kapasitesi oluşturmayı hedeflediğini, bunun 200 GWh’lik kısmının ise pil yan kuruluşu PowerCo tarafından inşa edileceğini belirtmişti.

3 TESİS İNŞA EDİYOR

Başlangıçta Avrupa’da 6 fabrika inşa etmeyi planlayan şirket, şu an için yalnızca 3 batarya tesisi inşa ediyor. Bu tesislerden ikisi Avrupa’da, biri ise Kuzey Amerika’da yükseliyor. İspanya’nın Valencia şehri, Almanya’nın Salzgitter kenti ve Kanada’nın Ontario eyaletindeki bu üç tesis toplamda 170 GWh kapasiteye sahip olacak. Salzgitter’deki yeni tesis, önümüzdeki yıl üretime başlayarak bölgeye önemli bir ekonomik katkı sağlaması bekleniyor. İspanya’da 2026’da hizmete girecek olan tesis ise Alman markanın elini daha da güçlendirecek.