Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Rivian, Yangın Krizi ile Karşı Karşıya

Rivian, elektrikli araç üretiminde karşılaştığı yangın krizi ile gündemde. Krizin etkileri, üretim süreci ve şirketin geleceği hakkında merak edilenler bu yazıda. Rivian’ın zorluklarıyla nasıl başa çıktığını keşfedin.

Rivian, Yangın Krizi ile Karşı Karşıya
28 Ağustos 2024 10:00

Rivian yangın kriziyle mücadele ediyor

Rivian yangın kriziyle mücadele ediyor

Haber Merkezi – Amazon’un büyük yatırımlar yaptığı Amerika merkezli elektrikli araç üreticisi Rivian, özellikle yüksek menzil sunan elektrikli otomobilleriyle Tesla’nın en büyük rakiplerinden biri olarak öne çıkıyor. Geleceğe dönük teknolojik tasarımlarıyla dikkat çeken pick-up ve SUV modelleri ile tanınan Rivian, şu anda beklenmedik bir yangın krizi ile karşı karşıya.

Müşterilere Teslim Edilecek Araçlar Yandı

Rivian’ın Illinois eyaletinin Normal kentindeki fabrikasının otoparkında meydana gelen büyük bir yangın, müşterilere teslim edilmek üzere bekleyen 50’den fazla R1S ve R1T modelini kullanılamaz hale getirdi. Bu talihsiz olay, elektrikli araç üreticisi için ciddi bir mali kayıp anlamına geliyor. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmemekle birlikte, NFD sözcüsü Swaney, yangının kaynağını belirlemek amacıyla bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Rivian’ın resmi açıklamasına göre, yangının yüksek voltajlı bataryalarla herhangi bir bağlantısı bulunmamakta. Yangın, Rivian’ın araçlarını ürettiği montaj tesisinin kendisini etkilemedi. Ancak, şirket henüz hasarın boyutu, etkilenen araçların sayısı ve türleri hakkında detaylı bir bilgi paylaşımında bulunmadı.