Dolar 34,2606
Euro 37,1138
Altın 3.015,90
BİST 8.852,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Deutsche Bank’tan Türk Lirası Yatırım Önerisi

Deutsche Bank, Türk Lirası’na yönelik yatırım stratejileri ve önerileri ile yatırımcılara kılavuzluk ediyor. Ekonomik veriler ve piyasa trendleriyle desteklenen bu öneriler, Türk Lirası’na yatırım yapmayı düşünenler için önemli bilgiler sunuyor.

Deutsche Bank’tan Türk Lirası Yatırım Önerisi
28 Ağustos 2024 19:00

Deutsche Bank’tan TL Yatırım Önerisi

Deutsche Bank, Türk Lirası (TL) üzerinde uzun pozisyon önerisini sürdürme kararı aldı. Kurumun stratejistleri, özellikle Oliver Harvey’in de aralarında bulunduğu ekip, TL’nin önümüzdeki aylarda daha az değer kaybı yaşayacağını öngörüyor. Bu bağlamda, bankanın yayınladığı notta şu ifadelere yer verildi:

“TL’de, Ağustos ayındaki kadar dramatik olmasa da nominal değer kaybının devam etmesini bekliyoruz. Dolar/TL’nin forward seviyesinin ise yüzde 1-2 altında kalacağını düşünüyoruz.”

Banka, mevcut politikada beklenmedik bir değişiklik olmadıkça, ana riskin daha keskin bir carry girişi veya yurtiçi yerleşiklerin döviz birikimlerini artırmasına yol açan yüksek enflasyon baskıları olabileceğini belirtti. Ayrıca, Deutsche Bank daha önce Türkiye’yi 2024 yılı için en cazip yatırım adresi olarak değerlendirmişti.

Temmuz ayında yapılan açıklamalarda, TL cinsinden tahvillerin yatırımcılar için oldukça çekici bir giriş noktası sunulduğu vurgulanmıştı. Bu durum, yatırımcılar açısından potansiyel fırsatlar yaratırken, piyasa dinamiklerini de etkilemeye devam ediyor.