Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

BYD’nin Finansal Başarısı ve Pazar Stratejileri

BYD’nin finansal başarısını ve etkili pazar stratejilerini keşfedin. Şirketin büyüme hikayesini, yenilikçi yaklaşımlarını ve otomotiv endüstrisindeki yerini öğrenin.

BYD’nin Finansal Başarısı ve Pazar Stratejileri
30 Ağustos 2024 09:00

Çin merkezli elektrikli araç üreticisi BYD, 2023 yılının nisan-haziran dönemine ilişkin finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Şirketin gelirleri, bu dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre %25,9 oranında artarak 176,2 milyar yuan (yaklaşık 24,7 milyar dolar) seviyesine ulaştı. BYD’nin net kârı ise %32,8 artış göstererek 9,1 milyar yuan (yaklaşık 1,27 milyar dolar) olarak belirlendi.

Şirket, Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti. Elektrikli otomobillerde en çok satan modellerinde agresif indirimlerle uzun süren bir fiyat savaşına öncülük eden BYD, pazardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Çin Pazarındaki Yükselişi

Çin Pazarındaki Yükselişi

BYD, uluslararası varlığını genişletirken, Çin pazarındaki payını da önemli ölçüde artırdı. Bu süreçte, Alman otomobil üreticisi Volkswagen‘i geride bırakarak, lider otomobil üreticisi konumuna geldi. Genişletilmiş pazar liderliği sayesinde, ikinci çeyrekte net kârını %30’dan fazla artırmayı başaran BYD, bu başarıyı dikey entegrasyon stratejisi ile destekliyor.

Gelecek Hedefleri

BYD, batarya gibi otomobil üretimi için gerekli olan çoğu bileşeni kendi tesislerinde üreterek maliyetleri düşürmeyi ve verimliliği artırmayı amaçlıyor. Şirket, satışlarını yıllık %20 oranında artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda, yurt dışı satışlarının gelecekte toplam satışlarının neredeyse yarısını oluşturmasını planlıyor. Bu hedefe ulaşmak için, engelleyici gümrük vergilerini aşmak amacıyla küresel üretim merkezleri kurmaya devam edeceğini belirtiyor.