Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Hyundai Motor Company’nin 2024 CEO Yatırımcı Günü: Elektrikli Araç Stratejileri

Hyundai Motor Company’nin 2024 CEO Yatırımcı Günü’nde, elektrikli araç stratejileri, yenilikçi projeler ve gelecekteki hedefler hakkında kapsamlı bilgiler edinin. Sürdürülebilirlik ve teknolojideki gelişmelerle otomotiv sektöründe nasıl öncü olacaklarını keşfedin.

Hyundai Motor Company’nin 2024 CEO Yatırımcı Günü: Elektrikli Araç Stratejileri
30 Ağustos 2024 11:00

Hyundai Motor Company’nin 2024 CEO Yatırımcı Günü

Hyundai Motor Company'nin 2024 CEO Yatırımcı Günü

Hyundai Motor Company, 2024 CEO Yatırımcı Günü’ne ev sahipliği yaparak, ‘Hyundai Way’ adı altında tanımlanan orta ve uzun vadeli stratejilerini paylaştı. Etkinlikte, markanın elektrikli ve hibrit araçlardaki rekabet gücünü artırmak için atacağı adımlar ve gelecek planları detaylandırıldı.

Hyundai, batarya ve otonom araç teknolojilerini daha dinamik bir şekilde entegre etme hedefinde olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, marka, müşteri beklentilerini karşılamak ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri sunmak amacıyla yenilikçi projeler geliştirmeyi sürdürecek.

HEDEF BU YIL SATIŞLARI YÜZDE 30 ARTIRMAK

Hyundai Motor Company Başkanı ve CEO’su Jaehoon Chang, şirketin 2023 yılına göre satış hacmini %30 oranında artırmayı hedeflediklerini açıkladı. 2030 yılına kadar global ölçekte yıllık 5,55 milyon araç satışı gerçekleştirmeyi planlayan Hyundai, bu rakamın 2 milyonunun Elektrikli Araç (EV) modellerinden oluşmasını öngörüyor.

Hyundai, yatırımlarını ve stratejilerini bu hedef doğrultusunda yoğunlaştırarak, özellikle Kuzey Amerika ve Çin pazarları için tek bir şarjla 900 km’den fazla menzil sunan yeni Uzun Menzilli Elektrikli Araç (EREV) modellerini tanıtmayı planlıyor.

21 YENİ ELEKTRİKLİ ARAÇ GELİYOR

Hyundai, 2030 yılına kadar uygun fiyatlı modellerden lüks ve yüksek performanslı araçlara kadar geniş bir yelpazede 21 yeni elektrikli araç modeli sunmayı hedefliyor. Elektrifikasyonu ana odak noktası haline getiren marka, geliştirilmiş performans ve yakıt verimliliği sağlayan yeni nesil hibrit sistemlerini de tanıtacak.

Hyundai Motor Company'nin 2024 CEO Yatırımcı Günü: Elektrikli Araç Stratejileri

Ayrıca, Hibrid Elektrikli Araç (HEV) ürün yelpazesini mevcut 7 modelden 14’e çıkarma hedefinde olan Hyundai, lüks otomobil markası Genesis’te de yeni hibrit modeller sunmayı planlıyor. Pil teknolojisine yönelik yatırımları ile uygun maliyetli nikel-kobalt-manganez (NCM) pilleri ve güvenlik donanımlarını da güçlendirecek adımlar atacak.

Hyundai, elektrifikasyondaki öncü rolünü hidrojen teknolojisi ile birleştirerek tamamen yeni bir değer zinciri oluşturmayı amaçlıyor. Bu sayede, hidrojen alanında en üst düzey enerji liderliğini güvence altına almayı hedefliyor. ‘Hyundai Way’ stratejisinin desteklenmesi için 2033 yılına kadar 90 milyar dolarlık önemli bir yatırım yapmayı planlıyor.

Marka, hidrojen değer zinciri iş markası HTWO aracılığıyla, yakıt hücresi sistemlerini tramvaylar, trenler, gelişmiş hava hareketliliği, ağır ekipman ve deniz taşıtları gibi daha geniş uygulamalarla entegre etmeyi amaçlıyor. Üretim ve operasyon süreçlerinin tüm aşamalarında karbon nötr hale gelerek, 2045 yılına kadar net sıfıra ulaşmayı hedefliyor.