Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

BYD, Almanya Distribütörünü Satın Alarak Avrupa Pazarındaki Hedeflerini Güçlendiriyor

BYD, Almanya distribütörünü satın alarak Avrupa pazarındaki hedeflerini güçlendiriyor. Bu stratejik adım, şirketin büyüme planlarını desteklerken, Avrupa’daki varlığını da artırmayı amaçlıyor.

BYD, Almanya Distribütörünü Satın Alarak Avrupa Pazarındaki Hedeflerini Güçlendiriyor
2 Eylül 2024 09:00

BYD, Almanya Distribütörünü Satın Alarak Avrupa Pazarında Gücünü Artırmayı Hedefliyor

BYD, Almanya Distribütörünü Satın Alarak Avrupa Pazarında Gücünü Artırmayı Hedefliyor

Çinli otomobil üreticisi BYD, marka yönetiminin Avrupa’nın en büyük pazarındaki yavaş satışlardan giderek daha fazla rahatsız olması sonucunda, Almanya’daki distribütörü Hedin Electric Mobility‘yi satın aldı. BYD, orta vadede Avrupa otomobil pazarından %5 pay alma hedefini gerçekleştirmek için Almanya’yı anahtar ülke olarak belirlemişti.

SATIŞLAR DÜŞÜK KALDI

Ancak BYD’nin Almanya’daki satışları, yaz aylarında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’na otomotiv sponsoru olmasına rağmen beklenenin altında kaldı. BYD, 2026 yılı itibarıyla Almanya’da 120 bin adet otomobil satmayı planlıyor. Almanya’nın motorlu taşıtlar otoritesi KBA‘ya göre, Temmuz ayına kadar marka yalnızca %0,1 pazar payıyla 1.432 araç satabildi.

Hedin Electric Mobility, 2022 yılından bu yana BYD’nin Almanya’daki genel ithalatçısı olarak faaliyet gösteriyor ve ülkedeki yaklaşık 30 BYD bayisine araç ve parça tedarik ediyor. BYD, bu satın almayla birlikte otomobilleri doğrudan bayilere satma imkanı bulacak ve bu sayede otomobillerin fiyatlandırılması ve bulunabilirliği konusunda daha fazla esneklik elde edecek.

BYD, 30 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Hedin Mobility’nin Almanya bayilerinin BYD ortakları olarak kalacağını belirtti. Hedin ayrıca, BYD’nin İsveç’teki ithalatçısı ve distribütörü olma statüsünü de koruyor.

BYD’nin Almanya’daki dağıtım şirketini devralması, BYD ve SAIC Motor‘un MG markası da dahil olmak üzere Çinli elektrikli araç üreticilerinin, zayıflayan talep ve Çin’de üretilen elektrikli araçlara uygulanan yeni tarifeler gibi olumsuzlukların etkisiyle Avrupa pazarında büyümekte zorlandığı bir dönemde gerçekleşti. Temmuz ayında Avrupa’da Çinli elektrikli araç satışları önemli bir düşüş gösterdi ve Çinli şirketler toplam elektrikli araç pazarından yalnızca %9,9 pay alabilmeyi başardı.