Dolar 34,2536
Euro 37,0919
Altın 3.011,52
BİST 8.869,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Almanya’dan Elektrikli Araçlar İçin Yeni Vergi İndirimi

Almanya, elektrikli araçlar için yeni vergi indirimleriyle çevre dostu taşımacılığı teşvik ediyor. Bu değişikliklerin detayları ve araç sahiplerine sunacağı avantajları keşfedin.

Almanya’dan Elektrikli Araçlar İçin Yeni Vergi İndirimi
5 Eylül 2024 10:00

Elektrikli Araç Talebindeki Düşüş ve Almanya’nın Yeni Vergi İndirimi

Elektrikli Araç Talebindeki Düşüş ve Almanya'nın Yeni Vergi İndirimi

Avrupa ve dünya genelinde elektrikli araç talebinin yavaşlaması, otomobil üreticilerini gelecek stratejilerini yeniden gözden geçirmeye zorlamış durumda. Bazı markalar, içten yanmalı motorlara yönelik yatırımlarını artırma kararı alırken, tüketiciler son yıllarda elektrikli araçlara olan ilgilerini giderek azaltıyorlar.

Almanya’dan Vergi İndirimi

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı, ülkede elektrikli otomobil kullanımını artırmak amacıyla yeni bir vergi indirimini Bakanlar Kurulu’ndan onay aldığını duyurdu. Alman hükümeti, geçtiğimiz yıl elektrikli araçlar için uyguladığı teşvikleri sona erdirdikten sonra hazırladığı yeni kanun taslağında, şirketlerin yeni satın aldıkları elektrikli ve sıfır emisyonlu araçların değerinin yüzde 40’ına kadar olan kısmını, satın aldıkları yıl vergi faturalarından düşebileceğini belirtti.

465 Milyon Euroya Mal Olacak

Hükümet, bu vergi indiriminin 2024-2028 yılları arasında hazineye yıllık ortalama 465 milyon euroya mal olacağını öngörüyor. Taslak, bu ay parlamentoya sunulacak ve ayrıca şirketlerde elektrikli araç ödeneğinin kullanım sınırını 70 bin eurodan 95 bin euroya çıkaracak. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, bu kararların Almanya’yı bir e-mobilite merkezi olarak güçlendirmeye yönelik önemli adımlar olduğunu ifade etti.