Dolar 34,2606
Euro 37,1138
Altın 3.015,90
BİST 8.852,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

HSBC’de Stratejik Birleşme ve Yenilikler

HSBC’de stratejik birleşme ve yenilikler, finansal hizmetlerdeki dönüşümü ve rekabet avantajlarını keşfedin. Yeni stratejiler ve işbirlikleri ile geleceği şekillendiren adımları öğrenin.

HSBC’de Stratejik Birleşme ve Yenilikler
9 Eylül 2024 16:00

HSBC’de Önemli Yenilikler

HSBC Holdings Plc, yeni İcra Kurulu Başkanı Georges Elhedery‘nin liderliğinde, şirket genelinde örtüşen rolleri ortadan kaldırmayı ve maliyetleri azaltmayı hedefliyor. Bu çerçevede, ticari ve yatırım bankacılığı bölümlerinin birleştirilmesi düşünülüyor. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, HSBC’nin büyük, çok uluslu şirketlere hizmet veren küresel bankacılık ve piyasa faaliyetleri, firmanın ticaret ve yatırım bankacılığı bölümüyle birleşerek daha güçlü bir yapı oluşturmayı amaçlıyor.

Bu potansiyel birleşme, bankanın yıllık gelirine yaklaşık 40 milyar dolar ekleyerek, HSBC’nin en büyük gelir kaynağı haline gelme yolunda önemli bir adım olacak. Ayrıca, bu birleşimle birlikte HSBC’nin kişisel bankacılık alanındaki faaliyetleri de daha ileri bir seviyeye taşınacak. Birleşme, 90 binden fazla çalışanı bir araya getirerek, bankanın operasyonel verimliliğini artırmayı planlıyor.

Ancak, ismini vermek istemeyen kaynaklar, nihai kararın henüz alınmadığını ve yeniden yapılanma sürecinde değişiklik ihtimalinin mevcut olduğunu belirtiyor.