Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Yürütme ve İdare Bölümü Duyuruları

Yürütme ve İdare Bölümü Duyuruları sayfasında, bölümümüzle ilgili en güncel haberler, etkinlikler ve önemli bilgilere ulaşabilirsiniz. İlgili duyurularla, akademik ve idari süreçleri takip edin.

Yürütme ve İdare Bölümü Duyuruları
12 Eylül 2024 02:00

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA –– Deprem bölgesinde kullanılacak iletişim merkezlerinin inşasına ilişkin finansmanın sağlanması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Singapur Kızılhaç Derneği arasında imzalanan mutabakat zaptı, her iki tarafın da işbirliği ve dayanışma içerisinde olacağını vurgulamaktadır.

YÖNETMELİK

Ufuk Üniversitesi Doktor Rıdvan Ege Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği –– Bu yönetmelik, Ufuk Üniversitesi içerisinde bulunan Doktor Rıdvan Ege Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin işleyişi, yönetimi ve faaliyetlerinin düzenlenmesine yönelik esasları belirlemektedir. Merkezin, sağlık alanında araştırmalar yapması ve uygulamalar gerçekleştirmesi hedeflenmektedir.

TEBLİĞ

Sera Gazı Emisyon Raporlarının Doğrulanması ve Doğrulayıcı Kuruluşların Akreditasyonu Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ –– Bu tebliğ ile sera gazı emisyonlarının raporlanması ve doğrulama süreçlerine yönelik düzenlemelerde önemli değişiklikler yapılmıştır. Amacı, çevre koruma standartlarının artırılması ve ulusal düzeyde emisyon izleme sisteminin güçlendirilmesidir.

KURUL KARARI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 15/08/2024 Tarihli ve 10948 Sayılı Kararı –– Bu karar, bankacılık sektöründeki düzenlemeleri ve denetim süreçlerini daha etkin hale getirmek amacıyla alınmıştır. Kurul, finansal istikrarı sağlamak için gerekli önlemleri alma yetkisine sahiptir.

İLÂN BÖLÜMÜ

  • a – Yargı İlânları – Yargı süreçlerine dair duyurular ve bilgilendirmeler.
  • b – Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları – Kamu ve özel sektör ihalelerine ilişkin bilgilerin yer aldığı ilanlar.
  • c – Çeşitli İlânlar – Diğer resmi duyurular ve bilgilendirmeler.

– T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri hakkında güncel bilgiler sunulmaktadır.