Dolar 34,2613
Euro 37,0549
Altın 3.012,23
BİST 8.779,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Yeni Hyundai Santa Fe ile SUV Segmentine Güçlü Giriş

Yeni Hyundai Santa Fe, şık tasarımı ve güçlü performansıyla SUV segmentine iddialı bir giriş yapıyor. Geniş iç hacmi, gelişmiş teknolojileri ve güvenlik özellikleriyle dikkat çeken bu araç, macera severlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

Yeni Hyundai Santa Fe ile SUV Segmentine Güçlü Giriş
12 Eylül 2024 10:00

Yeni Hyundai Santa Fe, SUV Segmentine Güçlü Giriş Yaptı

Yeni Hyundai Santa Fe, SUV Segmentine Güçlü Giriş Yaptı

Hyundai, yeni modeli Santa Fe’nin örtüsünü geçtiğimiz yıl kaldırarak otomobil dünyasında merak uyandırdı. Güney Koreli otomobil üreticisi, baştan sona yenilediği bu yeni modelle SUV segmentine iddialı bir giriş yaptı. Hyundai, gelişmiş teknolojisi ve şık tasarımıyla dikkat çeken Santa Fe modelini Türkiye’de satışa sunmanın heyecanını yaşıyor.

Yeni Hyundai Santa Fe ile SUV Segmentine Güçlü Giriş

Adını Amerika’daki Santa Fe şehrinden alan bu model, bagaj kapasitesini artırarak daha işlevsel bir yaşam tarzı sunmayı hedefliyor. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, 24 yıl önce satışa sundukları Santa Fe’nin dünya genelinde 6 milyondan fazla satıldığını ve bu modelin kendi segmentinde büyük bir başarı gösterdiğini belirtti.

Yeni Hyundai Santa Fe Neler Sunuyor

Santa Fe’nin sürücü bölümünde tasarım ve teknoloji birleşimi ön plana çıkıyor. Kapılar açıldığında artan kalite hissiyatı hemen kendini hissettiriyor. H şeklindeki gizli ambiyans ışıkları, otomobilin iç mekanına estetik bir dokunuş katıyor. Kokpitin altına entegre edilen 6,6 inçlik klima kontrolü, kullanıcı dostu özel bir dijital ekranla donatılmış.

Yedi kişilik oturma kapasitesine sahip yeni Santa Fe, yeniden tasarlanan koltuk sistemiyle hem konfor hem de ferahlık sunuyor. Entegre Hafızalı Koltuk (IMS) özelliği, sürücü için koltuk ayarlarını kaydederek kişiselleştirme deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Bu özellik, sürücünün tercih ettiği öne arkaya kaydırma ve sırt yatırma ayarlarını hatırlıyor.

Teknik Detaylar

Yeni Santa Fe, Türkiye’de farklı kullanım tarzlarına uygun benzinli turbo hibrit motor seçeneğiyle tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Son derece verimli bir performansa sahip olan 1.6 litrelik turbo beslemeli motor, 1.49 kWh’lık bataryaya sahip elektrik motoruyla bir araya geliyor. Bu kombinasyon, 215 beygir güç üreten hibrit otomobile maksimum 367 Nm tork sağlıyor. Yeni Santa Fe, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 9.8 saniyede ulaşırken, ortalama yakıt tüketimi 7.3 litre olarak belirlenmiş. Ayrıca, Hyundai’nin üstün dört tekerden çekiş teknolojisi de bu modelde kullanılıyor. Akıllı dört çeker sistemi, yol ve sürüş koşullarına göre tekerleklere iletilen gücü otomatik olarak ayarlıyor. Hyundai Santa Fe, Türkiye’de az sayıda satışa sunulan 1.6 litrelik dört çeker modellerden biri olma özelliğini taşıyor.

Hyundai Santa Fe Türkiye Fiyatı

Yeni otomobilin benzinli Turbo 1.6 litrelik hibrit modeli, 3 milyon 995 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.