Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

BDDK’dan Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para AŞ’ye Faaliyet İzni

BDDK, Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para AŞ’ye faaliyet izni vererek finansal teknolojilerdeki gelişmelere katkıda bulunuyor. Bu önemli adım, sektördeki rekabeti artıracak ve yenilikçi ödeme çözümlerini destekleyecek.

BDDK’dan Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para AŞ’ye Faaliyet İzni
12 Eylül 2024 11:30

BDDK’dan Yeni Faaliyet İzni

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), finansal teknoloji alanında önemli bir adım atarak Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para AŞ‘ye faaliyet izni vermiştir. Bu karar, BDDK’nın Resmi Gazete aracılığıyla duyurulmuş olup, finans sektöründeki rekabeti artıracak bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

Verilen izin, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu‘nun 4. maddesi ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Yönetmeliği‘nin 11. maddesi çerçevesinde alınmıştır. Bu durum, Pratik İşlem Ödeme ve Elektronik Para AŞ’nin, Türkiye’deki ödeme sistemleri ve elektronik para alanında faaliyet göstermesine olanak tanımaktadır.

Bu gelişmeyle birlikte, şirketin sunacağı hizmetlerin neler olacağı merakla beklenmektedir. Özellikle, modern ödeme yöntemleri ve kullanıcı dostu çözümlerle sektörde nasıl bir etki yaratacağı, finansal hizmetler alanında önemli bir tartışma konusu olacaktır.

  • Şirketin sunduğu hizmetlerin çeşitliliği
  • Rekabetin artması ve müşteri avantajları
  • Finansal teknolojilerdeki yenilikler