Dolar 34,2589
Euro 37,0868
Altın 3.004,07
BİST 8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Dünyanın En İyi 1000 Şirketi Listesinde Türkiye’den Dört Şirket

Dünyanın en iyi 1000 şirketi listesinde Türkiye’den dört şirketin yer alması, ülkemizin ekonomik gücünü ve global pazardaki etkisini gözler önüne seriyor. Bu başarı hikayelerini keşfedin!

Dünyanın En İyi 1000 Şirketi Listesinde Türkiye’den Dört Şirket
16 Eylül 2024 15:30

Dünyanın En İyi 1000 Şirketi Arasında Türkiye’den Dört Temsilci

Time dergisi, Statista ile iş birliği yaparak hazırladığı en iyi 1000 şirket listesinde Türkiye’den dört önemli şirketin yer aldığını duyurdu. Bu prestijli listede, teknoloji devi Apple birinci sırayı alarak liderliğini sürdürdü. Apple’ın ardından Accenture ve Microsoft gibi global devler geliyor.

Türkiye’den listeye giren şirketler arasında Sabancı Holding 405. sırada, Koç Holding 499. sırada, Akbank 820. sırada ve Enka İnşaat 887. sırada yer aldı. Bu başarı, Türk şirketlerinin uluslararası arenada daha fazla görünürlük kazandığını gösteriyor.

Time Dergisi tarafından “Dünyayı değiştiren şirketler” olarak tanımlanan bu organizasyonlar, belirli bir skor üzerinden sıralanıyor. Şirketlerin skorları, üçlü bir formül ile hesaplanıyor. Bu formül, çalışan memnuniyetine dayalı anket sonuçlarını, gelir artışını ve Küresel Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) verilerini içeriyor.

  • Çalışan Memnuniyeti: 50 ülkeden yaklaşık 170 bin kişinin katıldığı anketler sonucunda belirleniyor.
  • Gelir Artışı: Şirketlerin 2021-2023 dönemindeki ciro artışı dikkate alınıyor.
  • ESG Skorları: Karbon emisyonları, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) reytingleri gibi çevresel etkilerin yanı sıra, yönetim kurulundaki kadın oranı ve insan hakları politikaları gibi sosyal ve yönetişim unsurlarını kapsıyor.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, bu listeye ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: “Yatırımcılarımıza ve hissedarlarımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Ancak bunu yaparken, çalışanlarımıza, topluma, dünyaya ve insanlığa karşı olan sorumluluğumuzu da her zaman hatırlayacağız. Ne kadar karlı olursa olsun, sürdürülebilirlik anlayışımız ile ters düşen hiçbir yatırımı hayata geçirmeyeceğiz.”