Dolar 34,2536
Euro 37,0919
Altın 3.011,52
BİST 8.869,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Sermaye Piyasası Kurulu Duyuruları: Halka Arz Onayları ve İdari Para Cezaları

Sermaye Piyasası Kurulu’nun halka arz onayları ve idari para cezaları hakkında güncel duyurulara ulaşın. Piyasa düzenlemeleri, yatırımcı bilgileri ve önemli gelişmeler için bu kapsamlı içeriği keşfedin.

Sermaye Piyasası Kurulu Duyuruları: Halka Arz Onayları ve İdari Para Cezaları
25 Eylül 2024 23:00

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Duyuruları

Sermaye Piyasası Kurulu, Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri AŞ’nin paylarının halka arzı için onay verdi. Halka arz fiyatı, pay başına 91,85 lira olarak belirlendi. Bu önemli adım, şirketin büyüme ve yatırım fırsatlarını değerlendirme açısından büyük bir fırsat sunuyor.

Kurul ayrıca, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin bedelsiz sermaye artırımı için 1 milyar 610 milyon lira tutarındaki başvurusunu kabul etti. Böylece, ortaklık sermayesini güçlendirerek piyasa koşullarında daha rekabetçi bir konuma gelmeyi hedefliyor.

Diğer onaylar ise şu şekilde sıralanmıştır:

  • Suvla Şarapları Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ: 100 milyon lira borçlanma aracı ihracı
  • Volkswagen Doğuş Finansman AŞ: 2 milyar lira borçlanma aracı ihracı
  • TEB Faktoring AŞ: 2 milyar 450 milyon lira borçlanma aracı ihracı
  • Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ: 1 milyar 100 milyon dolar borçlanma aracı ihracı

Bunun yanı sıra, Ziraat Katılım Varlık Kiralama AŞ’nin 50 milyar liralık yönetim sözleşmesi veya alım-satım sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı ile ZKB Varlık Kiralama AŞ’nin 4 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı da onaylandı.

Ayrıca, Albaraka Portföy Yönetimi AŞ Yeni Nesil Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Foneva Portföy Yönetimi AŞ Üçüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu, Foneva Portföy Yönetimi AŞ Dördüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu, Rota Portföy Yönetimi AŞ Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Rota Portföy Yönetimi AŞ Üçüncü Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun kuruluşuna izin verildi ve katılma paylarının ihracına ilişkin belgeleri onaylandı.

İdari Para Cezaları ve Erişim Engellemeleri

SPK, Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin halka arzından elde edilen fonların kullanım yerlerine yönelik yaptığı incelemeler sonucunda, 2 gerçek ve 1 tüzel kişiye toplamda 5 milyon 833 bin 734 lira idari para cezası kesilmesine karar verdi.

Ayrıca, Türkiye’de ikamet eden bireylere yönelik olarak, yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı tespit edilen 32 internet sitesine erişimin engellenmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kanunu’nun 99. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca hukuki işlemlerin başlatılmasına karar verildi.