Dolar 34,2544
Euro 37,1000
Altın 3.014,95
BİST 8.858,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Türkiye İş Bankası’nın 100. Yılında Atatürk Vizyonuyla Gelecek 100. Yıla Bakış Konferansı

Türkiye İş Bankası’nın 100. yılında, Atatürk’ün vizyonu ışığında geleceğe dair önemli fikirlerin paylaşılacağı “Gelecek 100. Yıla Bakış Konferansı” ile tarih ve gelecek bir araya geliyor. Katılın, ilham verici konuşmaları kaçırmayın!

Türkiye İş Bankası’nın 100. Yılında Atatürk Vizyonuyla Gelecek 100. Yıla Bakış Konferansı
27 Eylül 2024 01:00

Türkiye İş Bankası’nın 100. Yılında Önemli Bir Konferans

Türkiye İş Bankası, 100. yılını kutlamak amacıyla düzenlediği “Atatürk Vizyonuyla Gelecek 100. Yıla Bakış” konferansında, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali, Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı. Bali, Türk finans sektörünün uluslararası arenada iftihar edilecek bir konumda olduğunu vurguladı ve bankacılık sektöründe gelinen noktanın öneminin asla küçümsenmemesi gerektiğini belirtti.

Bali’nin konuşmasında öne çıkan bazı noktalar ise şöyle:

  • Türkler ve Bankacılık: Bali, geçmişte “Türkler bankacılık yapamaz” gibi bir söylemin yaygın olduğunu hatırlattı. Kurucu müdürlerimizden Celâl Bayar ve Burhan Karagöz’ün, Türk çocuklarına olan güvenini ve yabancı bankacılara karşı duyulan kompleksin nasıl aşıldığını örneklerle açıkladı. Bayar, “Ben tanıdığım aile çocuklarını, Türk çocuklarını seçtim; bilhassa Türkler bankacılık yapamaz denilen kompleksi yenmek için yabancıları tercih etmedim” dedi.
  • Türk Bankacılığına Dair Başarılar: Bali, Cumhuriyet’in ilanından on yıl sonra, bankanın dokuzuncu yılında Türklerin bankacılık yapma yeteneğini kanıtladıklarını ifade etti. 2000’li yılların ilk yarısında yaşanan yabancı sermaye akışını da hatırlatarak, “Yabancı bankaların ülkemize gelmesi, Türk bankalarının durumunu sorgulattı. Ancak Türk bankacılık sektörü, zorluklara rağmen güçlü bir şekilde ayakta kalmayı başardı.” dedi.
  • Teknoloji ve Hizmet Anlayışı: Teknolojiye uyum sağlama yeteneğimiz ve kişiye özel hizmet anlayışımızla, her kanalda etkili bir bankacılık deneyimi sunduğumuzu düşündüğünü belirtti.
  • Gelecek İçin Umut: Bali, sektörün gelmiş olduğu noktayı “Şimdiye kadar başardıklarımızı asla küçümsememeliyiz” diyerek değerlendirdi. Her gelişmekte olan ülkenin çeşitli sorunlarla karşılaştığını ifade eden Bali, bu sorunların yalnızca iç dinamiklerden değil, çevresel faktörlerden de kaynaklanabileceğini vurguladı. Ancak, umudun asla kaybedilmemesi gerektiğini ve Türkiye’nin ciddi değişimler yaşadığını da ekledi.

Bu konferans, Türkiye İş Bankası’nın geçmişteki başarılarını ve geleceğe dair umutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.